Economic, Stiri Brasov

Prișcu, directorul castelului lui Dracula: „După ce mi-am reparat mașina de două ori, nu mai circul pe DN73 când merg la Brașov. O iau prin Zărnești, Vulcan, Codlea…”

Alexandru Prișcu, directorul Castelului Bran, supranuit „Castelul lui Dracula”, s-a arătat revoltat de impotența autorităților de a repara DN73 care face legătura între Brașov, Râșnov și Bran, deși lucrările de reabilitare a acestuia a început de mai bine de doi ani. „Noi am întârziat patru zile să dăm în folosință accesul la Castel, iar oamenii pe noi ne-au certat, nu pentru constructor”, a explicat acesta.

Prișcu i-a spus ministrului Răzvan Cuc, aflat azi la Bran, că „după ce mi-am stricat mașina de două ori anul trecut pe DN73, am decis să merg la Brașov pe alt traseu – Zărnești, Vulcan, Codlea… E un drum mai bun. Ieri am fost de curiozitate pe DN73 să văd ce se întâmplă și nu era niciun muncitor și niciun utilaj”, a explicat Prișcu.

Acesta a mai precizat că 2018 a fost primul an din ultimii 10 în care numărul turiștilor a stagnat. „Chiar dacă a crescut numărul turiștirlor străini care au vizitat castelul, faptul că cel al vizitatorilor români a scăzut ne-a adus all over la o stagnare. Iar românii nu mai vin pentru că cunosc deja starea drumurilor din zonă”, a declarat Prișcu.

Ministrul Trasporturilor, Răzvan Cuc, a anunțat, astăzi, la Bran, că în cel mult trei săptămâni vrea ca constructorul DN73 să fie cu utilajele pe șantier sau va rezilia contractul. Cuc le-a transmis constructorilor că așteaptă managementul companiei, „cel străin, nu de aici, că veniți la Ministerul Transporturilor, nu la o firmă de doi lei. să avem o discuție pe contract”. „În caz contrar, vom rezilia contractul, iar timp de trei ani nu veți mai avea dreptul să participați la nicio licitație în Uniunea Europeană”, a mai spus Cuc.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*