Stiri Brasov, Timp liber

2.000 de alergători din 21 de țări vor participa la EcoRun, în Moieciu de Sus, pe 4 mai

În data de 4 mai, Asociația Club Sportiv EcoRun, în colaborare cu Primăriile Moieciu și Fundata, organizează în localitatea Moieciu de Sus concursul de Alergare Montană „Solomon EcoRun Moieciu”. Ediția de anul acesta este una aniversară prin care se vor sărbători 10 ani de alergare montată pe potecile tradiționale din zonă.

Sunt așteptați 2.000 de alergători, dintre care 726 reprezintă numărul fetelor la start, 161 alegând chiar Maratonul. Steagurile multicolore vor anima centrul satului, anul acesta participând nu mai puțin de 21 de țări. Alergătorii și susținătorii au oportunitatea de a descoperi cadrul natural și tradițional de la poalele munților Bucegi și Leaota, ideea maratonului fiind aceea de a face cunoscute aceste locuri prin încurajarea ecoturismului și a sportului.

Evenimentul va cuprinde trei curse distincte destinate iubitorilor de munte și de mișcare în aer liber. Maratonul, care este un concurs destinat alergătorilor desăvârșiți și celor care doresc să-și depășească limitele, se va desfășura pe o distanță clasică de 42 de kilometric, cu o diferență de nivel de cca +2300m, startul și sosirea având loc în Moieciu de Sus. Timpul limită de sosire este de 9h de la Start.

Persoanele care preferă distanțele mai scurte sau care au început de curând alergarea și doresc să-și schimbe modul de viață ori să devină mai active pot opta pentru Cros. Va fi o cursă de 14 kilometri cu o diferență de nivel de cca +600m, startul și sosirea având loc în Moieciu de Sus. De asemenea, copiii pot participa la EcoKids by Delcar Skoda, o cursă destinată copiilor, aceștia parcurgând diferite distanțe în funcție de categoria de vârstă, cu startul și sosirea în Moieciu de Sus.

Înscrierile pentru Cros și Maraton au fost închise, participanții înscriindu-se în limita locurilor disponibile pe site-ul oficial al evenimentului. Copiii se pot înscrie la fața locului în perioada 3-4 mai pentru cursa destinată lor. Numărul acestora se preconizează că va ajunge la 650. Startul va avea loc sâmbătă, începând cu ora 16.00, în funcție de categoria de vârstă. Persoanele care doresc să se implice în organizarea evenimentului, să devină voluntari sau parteneri sunt rugate să acceseze secțiunea dedicată voluntarilor de pe site-ul concursului.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*