Stiri Brasov, Turism

Hotelurile din Brașov și de pe Valea Prahovei, pline ochi de Paște

Hotelurile de cinci stele din staţiunile de pe Valea Prahovei îşi vor rotunji conturile cu câteva mii de euro cu ocazia sărbătorilor pascale,  peste 80% din camerele unităţilor de lux fiind deja rezervate, chiar dacă tarifele sunt mult mai  mari faţă de cele dintr-o perioadă normală şi ajung şi la 3.200 de lei de cuplu pentru un sejur de trei nopţi.

„Mai avem doar două camere disponibile în perioada 26-29 aprilie, tariful pachetului de Paşte este de 3.200 de lei,  iar pentru camera romantică (şemineu inclus-n.red.) preţul este de 4.500 de lei“, a spus un reprezentant din recepţia hotelului de cinci stele Ioana Hotels din Sinaia, singura unitate cu această clasificare din staţiune.

Unitatea cu o capacitate de cazare de 53 de locuri a fost deschisă în 2011 în urma unei investiţii de 2,5 milioane de euro, realizată de compania NDI Grup Expert.

În acest an, în perioada cu sărbătorile pascale, câteva mii de români vor ajunge în staţiunile montane de pe Valea Prahovei. În total, aceste staţiuni pun la dispoziţie 22.000 de locuri  de cazare în hoteluri, pensiuni şi vile turistice, arată ultimele date de la Institutul Naţional de Statistică.

„Aproape 85% din camere au fost rezervate pentru perioada cu Paştele. Nu am avut pachete, turiştii pot rezerva camera cu 480 de lei pe noapte, sejurul trebuie să fie de minim două nopţi“, a spus Adina Zamfir, directorul de marketing şi vânzări al hotelului de cinci stele Predeal Comfort Suites din staţiunea Predeal. Unitatea are o capacitate de 20 de camere.

La hotelul de cinci stele Lux Garden din Azuga, care are o capacitate de cazare de 50 de camere, tarifele variază de la 353 de euro (1600 lei) per cameră single  standard la 640 de euro (2.700 lei) pentru o suită de lux, perioada sejurului fiind 26-29 aprilie.

Infrastructura hotelurilor de cinci stele nu este foarte bine dezvoltată pe Valea Prahovei, fiind prezente doar câteva unităţi cu această clasificare, de capacitate mică cele mai multe. Cerere mare a fost şi pentru locurile de cazare din unităţile de lux din Poiana Braşov şi Braşov. Hotelul de cinci stele Aurelius Împăratul Romanilor din Poiana Braşov a fost rezervat integral de Paşte.

„Avem un grup de Paşte, toate camerele vor fi ocupate“, a spus un reprezentant de la hotelul  de cinci stele Aurelius din Poiana Braşov. Hotelul 87 de camere, poziţionat pe malul Lacului Mioriţa, este este cea mai cunoscută din cele cinci hoteluri ale lanţului Împăratul Romanilor, controlat de mai multe societăţi, de al căror nume se leagă cel al omului de afaceri sibian Aurel Munteanu, fost jucător de fotbal la Sportul Studenţesc.

În total, în judeţul Braşov sunt 123 de hoteluri, potrivit datelor INS, doar hotelul Aro Palace din oraşul Braşov fiind clasificat la cinci stele, alte unităţi de lux fiind în staţiunile din judeţul cu acelaşi nume.

La hotelul Aro Palace din Braşov cele mai multe camere au fost rezervate deja pentru perioada sărbătorilor pascale. „Pachetul include cinci nopţi de cazare, tariful este de 3.500 de lei loc în cameră dublă“. În acest pachet sunt incluse mai  multe mese, dar şi tratamente de detoxifiere, tratamente cosmetice, acces la saună. Anul trecut, compania Aro Palace Braşov a avut venituri totale de 35 de milioane de lei şi un profit net de 2 milioane de lei, arată datele publice.

Anual, staţiunile montane din ţară atrag aproape 2 milioane de turişti în unităţile de cazare, arată datele de la Statistică. Pe piaţa locală funcţionează în total  1.600 de hoteluri, cu o capacitate de cazare de 195.000 de paturi, arată aceiaşi sursă.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*