Social, Stiri Brasov

Electrica oferă burse de 500 de lei/lună elevilor care vor să învețe meserie în domeniu. În plus, aceștia vor primi și burse de la stat

Reprezentanții Primăriei, împreună cu cei ai Societății de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Sud SA și cei ai Colegiului Tehnic Mircea Cristea, un contract de parteneriat pentru înființarea, începând cu anul școlar 2019-2020, a unei clase profesionale în sistem dual, la această unitate de învățământ.

,,Mă bucur că sunt unități de învățământ în Brașov care au înțeles că obiectivul lor trebuie să fie pregătirea elevilor pentru cerințele pieței muncii, astfel încât să le ofere acestor copii un viitor în acest oraș. Conducerea Colegiului Mircea Cristea a reușit ca, în două luni, să convingă două companii importante să susțină financiar pregătirea acestor elevi. Într-o primă etapă, Electrica va susține, ca și cei de la ENGIE, înființarea unei clase cu 28 de elevi pentru calificarea electrician exploatare joasă tensiune, ceea ce înseamnă că vom avea două clase în sistem dual încă din următorul an școlar, la acest colegiu Îi asigur pe cei de la compania de distribuție energie electrică de susținerea mea pentru implicarea lor în dezvoltarea acestui sistem de învățământ profesional. Înfiinţarea şcolilor profesionale în sistem dual este un proiect necesar pentru dezvoltarea economică a oraşului nostru, pentru că o resursă umană bine pregătită profesional creşte atractivitatea unei zone din punctul de vedere al investitorilor. În același timp, cum am spus-o de mai multe ori, este un proiect de suflet pentru mine, în care cred foarte mult”, a declarat primarul George Scripcaru.

Oferta educațională a Societății de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Sud SA

Bursă lunară de stat = 200 ron/lună la care se adaugă bursa oferită de compania de electricitate de 500 lei/lună

SDEE Transilvania Sud S.A. va asigura în plus:

  • Bursă lunară de merit asigurată de companie (în functie de medie) = 200 ron/lună,
  • Condiții excelente de pregătire practică,
  • Examinări de medicină muncii și analize medicale obligatorii,
  • Asigurarea unei mese/zi la locul de practică,
  • Echipament de protecție,
  • Obținerea calificării pentru meseria de electrician exploatare joasă tensiune,
  • Angajare după absolvirea studiilor.

În luna martie, un protocol asemănător a fost semnat cu ENGIE România, care va susține financiar o clasă de 28 de elevi, având specialitatea instalații tehnico-sanitare și de gaze.

ENGIE finanțează o clasă de instalatori la Colegiul Mircea Cristea. Oferă o bursă de studiu lunară de 500 de lei pentru a atrage elevi din județele din jurul Brașovului

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*