Stiri Brasov, Timp liber

Regia Kronstadt vrea să amenajeze o crescătorie de vânat în pădurile Brașovului. Se va vâna la propriu, dar și prin intermediul obiectivului foto

Foto – Radu Colțea

Regia Publică a Pădurilor Kronstadt își propune să înființeze o crescătorie de vânat în fondul forestier proprietate publică a Municipiului Brașov și cere acordul Consiliului Local în acest sens. În ultimii ani, pădurarii brașoveni au dezvoltat un nou concept, acela de vânătoare de imagini, prin care dă posibilitatea tuturor pasionaților de natură și faună să „țintească”, prin obiectivul aparatelor de fotografiat sau al camerelor video, imagini inedite cu fauna de interes cinegetic. În acest scop, regia, are realizate trei observatoare din care pasionații pot viziona animalele sălbatice și păsările și vrea să extindă acest proiect, după ce crescătoria devânat va începe să funcționeze.

Ce specii vor fi în această crescătorie

„În acest sens, o atenţie deosebită este acordată speciilor rare, pădurilor excluse de la tăieri comerciale şi celor gospodărite în scopul conservării biodiversităţii precum şi pădurilor cu valoare ridicată de conservare. În vederea asigurării unui management durabil al populațiilor de vânat si creșterea sustenabilității financiare a activităților specifice compartimentului de vânătoare, regia organizează și conduce activitatea de turism cinegetic, activitate desfășurată în scopul ocrotirii ecofondului și genofondului cinegetic. În acest sens, Complexul de creștere intensivă de Vânat Kronstadt are ca obiectiv creșterea în regim intensiv a speciilor de ungulate, respectiv, cerb carpatin, ca specie principală, respectiv, mistreț, cerb lopătar, căprior și muflon ca și specii secundare”, explică reprezentanții Regiei planruile pe care le au.

Cum va fi capturat vânatul din crescătorie

Crescătoria ar urma să fie amenajată pe o suprafață de peste 170 de hectare de pădure, în zona Timiș.nÎntreaga suprafață va fi împrejmuită corespunzător atât pentru menținerea animalelor în crescătorie, cât și pentru protecția lor împotriva bolilor. În interiorul compartimentelor cât și în zona unde animalele sunt crescute în semilibertate, sunt prevăzute puncte de hrănire, depozite pentru hrană și adăpători răspîndite cât mai uniform pentru deservirea optimă a efectivelor. Pentru urmărirea speciilor ca dezvoltare și mod de viață vor fi amenajate alte observatoare distribuite în punctele cele mai frecventate de animale. Pentru capturarea vânatului se va executa o capcană, o centrală pentru mistreț, o capcană curte pentru cerb carpatin și trei capcane cu compartiment pentru cerb lopătar, muflon și căprior, iar la intrarea în crescătorie se vor înființa filtre de minim sanitar.

„Creșterea în captivitate a vânatului s-a impus pe de-o parte datorită scăderii efectivelor sau chiar dispariției unor specii, scăderii semnificative și constante a sporului natural, alterării și degradării habitatelor naturale ale speciilor, iar pe de altă parte, a cererii crescute pe piața internă sau externă a produselor de vânat. Principalele părți constructive ale crescătoriei sunt reprezentate de amenajări pentru întreținerea și observarea vânatului, puncte de hrănire, instalații de monitorizare a vânatului și dotări sociale, repectiv, cabană, ce are ca scop crearea unor condiții bune de lucru pentru persoanele responsabile de buna funcționare a crescătoriei. Creșterea speciilor de interes cinegetic în crescătorii special amenajate se impune ca o cerință pentru eliminarea presiunii exercitate asupra efectivelor din liber, conservarea genofondului, realizarea unor venituri importante prin vânzarea coarnelor, precum și vânzarea unor exemplare viguroase genetic pentru repopulări în alte fonduri cinegetice și crescătorii de vânat”, au mai precizat oficialii Regiei Kronstadt.

Măsurile ce vor fi adoptate privind cultura intensivă a speciilor de interes cinegetic, vor da astfel, posibilitatea stabilirii unei recolte, atât din punct de vedere numeric cât și structural, astfel încât să fie îmbunătățit genofondul și să aducă cele mai mari beneficii.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*