Stiri Brasov

Primăria dispusă să plătească 63.000 de lei pentru un spectacol folcloric prilejuit de Parada Junilor. De Zilele Brașovului, nu se aude deocamdată nimic

Conform tradiției, odată cu parada junilor din Duminica Tomei, la Pietrele lui Solomon va fi organizat și un spectacol de muzică populară. Astfel, Primăria Brașov este dispusă să plătească până la 63.000 de lei pentru organizarea concertului în aer liber și caută o firmă care să se ocupe atât de invitarea artiștilor, cât și de amenajarea scenei.

Astfel, în schimbul acestei sume, organizatorul va trebui să aducă la spectacolul din data de 5 mai cel puțin doi artiști consacrați cu orchestră. De asemenea, reprezentanții Primăriei au prezentat și o listă de propuneri, pe lista interpreților regăsindu-se Aurel Tămaş, Nicolae Furdui Iancu, Dinu Iancu Sălăjan, Ionuţ Fulea, Maria Cârneci, Gelu Voicu, Sava Negrean Brudaşcu şi Gheorghe Turda, Ionuţ Langa, Ştefania Rareş, Nineta Popa, Cătălin Doinaş sau Adina Roşca. La programul artistic ar mai urma să participe și ansambluri folclorice din localităţile din judeţul Braşov, dar și ansambluri folclorice reprezentative ale minorităţilor din judeţul Braşov (maghiari, germani, eleni etc.). totodată, firma organizatoare va trebui să asigure și prezentarea grupurilor de Juni din Șcheii Braşovului şi Braşovul Vechi care fac parte din Parada călare, în momentul intrării acestora în Piaţa Sfatului. Totodată, pe lângă scena propriu-zisă care va fi amplasată la Pietrele lui Solomon, organizatorul va trebui să asigure și ecrane LED de 24 mp, pe care să fie proiectat concertul.

Pentru evenimentul „Sărbătoarea Junilor” din anul 2019 Asociaţia „Uniunea Junilor din Scheii Braşovului şi Braşovul Vechi” a solicitat suma de 144.000 lei, bani necesari atât pentru organizarea paradei din Duminica Tomei și a petrecerii câmpenești de la Pietrele lui Solomon, cât și pentru alte evenimente tradiționale ale junilor din Săptămâna Luminată.

Odată cu această sărbătoare tradițională a junilor, erau organizate de obicei și Zilele Brașovului, dar, deocamdată, nu se știe când sau dacă evenimentul va mai fi organizat în acest an. Reprezentanții Primăriei Brașov au susținu că, mai întâi, este necesară aprobarea bugetului și apoi se vor face demersurile în vederea organizării spectacolelor și târgurilor prilejuite de ziua municipiului.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*