Economic, Stiri Brasov

CNAIR mai vrea niște bani europeni pentru completarea SF-urilor la autostrăzile Brașov – Făgăraș și Făgăraș – Sibiu

CNAIR a trimis la Bruxelles cereri de finanţare şi pentru revizuirea/completarea studiilor de fezabilitate pentru Autostrada Târgu Mureş – Târgu Neamţ, Autostrada Sibiu – Făgăraş şi Autostrada Făgăraş – Braşov.

De asemenea, CNAIR a prezentat şi liste cu proiectele pentru care cererile de finanţare se află în evaluare, precum şi o listă cu proiectele fazate, începute pe programul anterior de finanţare şi continuate prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

Printre proiectele fazate se numără Autostrada Lugoj – Deva, Autostrada Timişoara – Lugoj, precum şi modernizarea unor drumuri naţionale şi construirea de variante ocolitoare.

Mai departe, lista cu proiecte finanţate începând cu POIM 2014 – 2020 cuprinde proiecte mari precum Autostrada Câmpia Turzii – Târgu Mureş. Contractul de finanţare pentru acest proiect a fost semnat pe 4 decembrie 2017, după cum reiese din lista de mai jos.

Şi pentru Autostrada de Centură Bucureşti Sud s-a semnat contract de finanţare, respectiv pe 29 noiembrie 2018. Pentru acest proiect nou, CNAIR a semnat în 2019 un prim contract de construcţie cu turcii de la Alsim Alarko.

România a primit finanţare europeană şi pentru realizarea studiilor în baza cărora vor fi construite drumuri de mare viteză în Moldova, precum Focşani – Bacău şi Bacău – Paşcani. Contracte de finanţare europeană au fost semnate şi pentru drumurile de mare viteză Ploieşti – Buzău şi Buzău – Focşani. Acesta vor contecta la final Capitala României de singura provincie istorică a ţării care deocamdată nu are autostrăzi.

CNAIR a mai trimis cereri de finanţare pentru elaborarea studiilor de fezabilitate şi pentru alte proiecte mari, printre care Autostrada Timişoara – Moraviţa, care ar urma să lege România de Serbia. Trimisă pe 17 ianuarie 2019, cererea se află încă în evaluare. Pe 14 martie, CNAIR a lansat licitaţia pentru studiul de fezabilitate.

Tot în evaluare se află şi cererile pentru finanţarea studiilor aferente drumurilor expres Bucureşti – Alexandria, Craiova – Târgu Jiu, Buzău – Brăila, Paşcani – Suceava, Suceava – Siret, Brăila – Tulcea, Tulcea – Constanţa, Focşani – Brăila şi Găeşti – Ploieşti.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*