Economic, Stiri Brasov

Cel puțin teoretic, impozitele locale nu se vor mai majora în 2020, după ce anul acesta s-a aplicat o scumpire de până la 15%

În ședința de săptămâna aceasta, consilierii locali brașoveni vor dezbate un proiect de hotărâre ce vizează stabilirea cuantumului taxelor și impozitelor locale aferente anului 2020. După cum a precizat Marian Voinescu, șeful Direcției Fiscale Brașov, propunerea instituției este de a păstra și în 2020 același cuantum al dărilor. Acesta au fost majorare însă începând cu acest an, cu un procent cuprins între 10 și 15%.

Cauzele principale care au stat la baza acestei majorări sunt atât rata inflației, cât și tăierea de buget de la Guvern, de la început de an. În luna aprilie a anului trecut, primarul George Scripcaru a subliniat faptul că Guvernul a tăiat 75 de milioane de lei din bugetul Brașovului și „nu putem trăi cu iluziile promise de guvernanți, că ne vor da banii înapoi până la sfârșitul lui 2018”. Banii de la Guvern nu au mai venit într-adevăr, astfel că oalele s-au spart tot în capul cetățenilor de rând, care plăteasc impozite mai mari de anul acesta.

Direcția Fiscală Brașov a prezentat și câteva exemplu de calcul pentru impozitele aferente anului 2019:

Impozit clădire rezidențială:

Zona Suprafata 2019
Zona A 64, 2 mp 219 lei
Zona B 49,34 mp 161 lei
Zona C 50,65 mp 142 lei
Zona D 43, 8 mp 117 lei

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Pingback: Brașovenii care dețin clădiri în care funcționează diverse firme vor plăti impozite mai piperate începând de anul viitor - Biz Brasov

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*