Stiri Brasov, Timp liber

Un patinoar mai mic, lângă patinoarul Olimpic din Tractorul

Direcția de Sport din cadrul Primăriei Brașov vrea să continue investițiile în infrastructura sportivă și după cum a precizat șeful acestei direcții, Emilian Cernica, anul acesta vor demara o serie de lucrări și vor fi inițiate și proiecte noi. Unul dintre acestea vizează construcția unui patinoar mai mic, destinat antrenamentelor copiilor. Noul patinoar urmează să fie amenajat lângă cel Olimpic din Tractorul, în locul actualelor terenuri de sport.

Parcul Tractorul a primit denumirea de Parcul Sportiv al Brașovului, după ce cu ani în urmă în perimetrul său a fost amenajat patinoarul olimpic, dar și un teren de minifotbal și unul de baschet, precum și o pistă de role, în zona unde pe vremuri era lacul de agrement. La sfârșitul anului trecut, edilii au obținut un certificat de urbanism, care are o valabilitate de 12 luni, pentru amenajarea unui minicomplex sportiv, prin extinderea facilităților existente, dar și realizarea unor construcții noi. Bugetul Direcției de Sport alocat investițiilor în acest an este de 12,3 milioane de lei, iar una dintre lucrările pe care o va finanța și va demara chiar săptămâna aceasta este cea de construcție a unei săli de sport la Stadionul Metrom, respectiv continuarea proiectului început în 2008 de Ministerul Educației ce viza amenajarea unui campus sportiv. Investiția totală este estimată la 6,4 milioane de lei, inclusiv TVA. Conform cerințelor din anunțul de licitație, prin acest proiect se vor continua lucrările de execuție și extinderea atât în plan orizontal, cât și vertical al clădirii proiectată cu un regim de înălțime P+1. Noua sală de sport va avea o capacitate totală de 189 de locuri, dintre care 138 pentru spectatori, iar restul pentru jucători, antrenori, rezerve şi oficiali. În total, în construcția neterminată s-au investit 2.092.000 lei, 60% din sumă venind de la Ministerul Educației care derula programul de înființare de campusuri sportive în mai multe județe, iar 40% fiind suportată de către municipalitate.

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

 1. De ce nu fac in alta parte?
  Au distrus de tot parcul ala.
  Copaci au taiat (plopii mari de la strada), acum mai rup o bucata din el pentru largirea strazii 13 Decembrie.
  La fiecare asfaltare mai trag o alee in plus.
  Mai e parc doar cu numele – ca de fapt e o afacere imobiliara in toata regula.
  Poate primaria ar trebui sa se gandeasca si la cetateni si copii acestora.
  De ce nu fac acolo unde o sa fie noua sala polivalenta?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*