Social, Stiri Brasov

Un Dorel a lăsat jumate de Brașov fără curent la începutul lunii. Electrica investește 260 de milioane de lei ca să nu se mai repete situația

Ancheta realizată de cei de la Electrica în urma incidentului care a dus la sistarea alimentării cu energie electrică a mai bine de jumătate de oraș pe 1 aprilie a arătat că pana de curent s-a datorat unei loviri „la săpătură a unei linii electrice subterane de 6 kV dintre două posturi de transformare”.

„Prioritatea a reprezentat-o realimentarea în cel mai scurt timp posibil a consumatorilor afectaţi. Prin mobilizarea şi suplimentarea echipelor de intervenţie ale SDEE Transilvania Sud s-a reuşit ca după 4 ore de la apariţia defectului numărul de consumatori nealimentaţi să scadă de la 37.256 la 1.525. Menţionăm că au fost utilizate 6 grupuri generatoare pentru preluarea utilizatorilor j.t., în intervalul 01.04.2019, ora 08:44 – 02.04.2019, ora 05:50. Defectul s-a produs pe fondul apariţiei unei puneri la pământ pe barele de 6 kV din staţia 110/6 kV Zizin, punere la pământ generată de lovirea la săpătură a unei linii electrice subterane de 6 kV dintre două posturi de transformare”, precizează reprezentanţii companiei.

Aceştia subliniază că, în prezent, la nivelul SDEE Transilvania Sud este în derulare modernizarea etapizată a staţiei 110/6 kV Zizin, lucrare ce vizează într-o primă etapă, modernizarea substaţiei de conexiuni 20 kV, a serviciilor interne de curent cotinuu şi de creare a unei surse suplimentare de 20 kV. Durata de execuţie a acestei lucrări este de 12 luni, termenul de finalizare fiind estimat în decembrie 2019. Valoarea lucrării de investiţii este de 9,899 milioane lei.

Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania Sud (SDEE Transilvania Sud), parte a Grupului Electrica, şi-a propus pentru 2019 un program de investiţii de peste 259 milioane de lei, structurat pe modernizarea şi reabilitarea reţelelor de distribuţie, lucrări care vor avea ca efect creşterea consumului de energie electrică prin asigurarea continuităţii în alimentare, precum şi reducerea pierderilor, prin scăderea consumului propriu tehnologic, cu reflectare în scăderea facturilor de energie electrică la consumatorul final, informează compania.

În planul de investiții, sunt prevăzute şi lucrări de extindere a reţelelor care vor permite racordarea la reţeaua electrică a noilor consumatori şi, în acelaşi timp se are în vedere şi realizarea unor investiţii importante în îmbunătăţirea şi modernizarea infrastructurii informatice, a sistemelor de management precum şi investiţii în securitatea cibernetică şi continuitatea activităţii, urmărind îmbunătăţirea protecţiei datelor şi, implicit, a calităţii serviciilor prestate.

Anul trecut, SDEE Transilvania Sud, operatorul de distribuţie a energiei electrice care deserveşte zona centrală şi de Sud a Transilvaniei a realizat investiţii în infrastructura de distribuţie în valoare totală de 246 milioane lei, o cifră record în acest domeniu pentru societate.

De asemenea, în ultimii cinci ani (2014-2018) s-au investit peste 955 de milioane lei în lucrări realizate în toate judeţele deservite de către societate: Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu. Investiţiile în reţeaua electrică de distribuţie au crescut constant de la an la an, astfel încât anul trecut s-a dublat valoarea totală a investiţiilor realizate, comparativ cu cea din anul 2014.

Jumătate din Brașov, fără energie electrică

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*