Social, Stiri Brasov

Specialiștii estimează că prețul cărnii de miel va ajunge la 12-14 lei/kilogram în viu în apropierea Paștelui

În prejma Sărbătorilor Pascale, prețul cărnii de miel ar putea ajunge la 12-14 lei/kg în viu, față de 9-12 lei/kg, cât se înregistrează în această perioadă, conform estimărilor Asociației Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine și Porcine (ACEBOP).

Președintele ACEBOP, Mary Pană, a declarat recent faptul că pe sectorul de ovine, prețul mielului va fi de 12-14 lei pe kilogram în viu, în apropierea Paștelui. Un lucru negativ ar fi tocmai faptul că se continuă exportul de animale vii, abatoria scăzând cu aproximativ 32,8%. În continuare este vândută materia primă, chiar dacă s-ar câștiga mai bine în cazul vânzării produselor cu valoare adăugată. În momentul de față există contracte semnate cu Libia, urmând  Iordania și Iran.

În rândul statelor membre, România s-a situat pe locul patru la efectivele de ovine și carpine deținute în anul 2017, după Regatul Unit, Spania și Grecia, având un total de 11,485 de milioane de capete, potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS).

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*