Stiri Brasov

Școala din depou, de la idee la proiect. Edilii încep proiectul pentru amenajarea unei noi școli în Tractorul

Foto: transira.ro

Propunerea transformării vechiului depou de tramvaie într-o unitate de învățământ se transformă dintr-o simplă idee, într-un proiect concret.

Ideea a fost vehiculată la început de an, după ce locuitorii din noua zonă rezidențială a cartierului Tractorul au ridicat, pe lângă alte probleme cu care se confruntă, și necesitatea creării unei infrastructuri școlare corespunzătoare. Primarul George Scripcaru a precizat că, luna viitoare, ar urma să demareze partea de documentații și de studii aferente în vederea construirii unei școli în locul vechiului depou de pe strada 13 Decembrie, care nu mai este folosit. „În prezent, derulăm o procedură cadastrală și de natură funciară, iar de luna viitoare, vom începe partea de documentații și studii aferente. Este necesar să redimensionăm șoi infrastructura școlară, în contextul în care în Brașov se mută persoane din alte zone sau școlile din oraș sunt frecventate de către copii din localitățile vecine. De aceea, trebuie să construim și școli noi, dar și să extindem o serie de unități școlare existente, unde numărul de copii este mai mare decât normativul”, a explicat primarul. Situația juridică a spațiului și a terenului aferent depului a fost reglementată la începutul acestui an, trecând în proprietatea Primăriei, după ce a existat un litigiu în acest caz.

Totodată, după ce anul trecut unul dintre dezvolatorii imobiliari din zonă a donat Primăriei două suprafețe de teren pentru amenajarea unei creșe și a unei grădinițe, anul acesta ar urma să fie demarate și aceste investiții.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*