Social, Stiri Brasov

Conduceri noi, planuri noi: Spitalul de Boli Infecțioase vrea să înceapă acordarea de consultații de la distanță, iar la Maternitate, noul manager vrea „să umble” la comportamentul personalului medical

Consiliul Județean Brașov a finalizat procedurile de concurs pentru numirea managerilor la o serie de unități spitalicești pe care le are în administrare. Astfel, președintele CJ Brașov, Adrian Veștea, a semnat astăzi contractul de management cu managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov, dr. Ramona-Delia Ionescu și cu managerul Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Dr. A.I. Sbârcea” Brașov, dr. Mircea Gabriel Preda, în urma propunerilor transmise de consiliile de administrație ale celor două spitale, după încheierea procedurilor de desemnare prin concurs a ocupanților acestor funcții.

În ceea ce privește Spitalul de Boli Infecțioase, managerul are în plan două proiecte majore pe care dorește să le implementeze cât mai curând, astfel încât activitatea unității să se îmbunătățească substanțial. Unul dintre acestea este telemedicina. „Aceasta va putea conecta în timp util medici din centrele de permanență din județ cu medicii din Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov, oferind pacienților consultații în timp real, fără deplasarea pacientului la camera de gardă a spitalului. Teleexpertiza va fi si ea posibilă, echipe medicale din țară și străinatate conectându-se în vederea rezolvării cazurilor complexe. Infrastructura deficitară a spitalului îngreunează procesul de obținere a autorizației sanitare de funcționare, a autorizației ISU și a acreditării spitalului. Sperăm să rezolvăm și această problemă cât de curând, prin implicarea Consiliului Județean Brașov. Un Studiu de fezabilitate va arăta dacă o nouă clădire pentru relocarea secției de pediatrie reprezintă un proiect viabil și sustenabil de către CJ Brașov”, a menționat manager dr. Ramona-Delia Ionescu.

Un compartiment dedicat vârstnicilor bolnavi cronic

În ciuda problemelor cauzate de lipsa spațiului, managerul își propune și înființarea unui compartiment cu 10 paturi pentru spitalizare continuă – îngrijiri de tip cronic, în care pacienții vârstnici care nu au condiții pentru a-și finaliza tratamentul antibiotic intravenos la domiciliu să poată fi spitalizați până la vindecare. „Pentru a veni în întâmpinare nevoilor pacienților care necesită tratament antibiotic intravenos de lungă durată, dar care, după stabilizare, au suportul familiei, doresc să înființez o structură de îngrijiri medicale la domiciliu, pentru administrarea antibioticelor atât timp cât este necesar, scăzând astfel durata de spitalizare”, a explicat medicul.

O gamă completă de analize, atât imagistice, cât și de laborator, la Maternitate

Totodată, Maternitatea vrea să diversifice gama de investigații medicale. „Îmi doresc ca la finalul mandatului meu Maternitatea să fie primul spital din Brașov modernizat în întregime, colegii mei – și aici mă refer la tot personalul, nu numai la medici –, să fie mândri și să se simtă bine că lucrează în această instituție, iar pacientele să aibă un grad de satisfacție cât mai apropiat de sută la sută. În perioada imediat următoare, în afară de modernizarea corpului nou al Maternității îmi propun să diversificăm gama de investigații medicale, să avem o gamă completă și pe partea imagistică, și pe partea de laborator, și – foarte important – să avem o modificare în comportament, astfel încât să fim orientați în primul rând spre satisfacția pacientelor”, a spus managerul Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Dr. A.I. Sbârcea”, dr. Mircea Gabriel Preda.

De asemenea, procedura de organizare și desfășurare a concursului pentru ocuparea funcției de manager s-a încheiat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Brașov, unde manager este economist Monica Săbăduși, și la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Brașov, unde numirea în funcție a managerului, dr. Dan Moraru, se va face începând cu data de 19 aprilie. În cazul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, procedura este în curs de desfășurare, iar la Spitalul Clinic de Neurologie și Psihiatrie este momentan suspendată, până la momentul pronunțării instanței de judecată.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*