Stiri Brasov

45,31 milioane de lei pentru străzile Brașovului. Ce investiții sunt propuse

Pentru anul 2019, edilii brașoveni au în plan continuarea proiectelor de infrastructură începute anii trecuți, dar și demararea unora noi în vederea fluidizării traficului, dar și pentru creșterea numărului de locuri de parcare. În total, pentru astfel de investiții sunt prevăzute, în conformitate cu proiectul de buget, 45,31 milioane de lei.

Fonduri pentru accesibilizarea traficului în Tractorul

În primul rând, au fost alocate fondurile necesare finalizării lucrărilor de extindere a străzii 13 Decembrie pe tronsonul dintre pasajul CFR de la Făget și Coresi, dar și pentru începerea, cel puțin la nivel de proiectare, a lărgirii acestei artere pe sub pasaj cu continuare până la intersecția cu B-dul Gării și Aurel Vlaicu. De asemenea, după ce anul trecut s-a lucrat la elaborarea studiului de fezabilitate, anul acesta ar urma să fie lansată și licitația pentru construcția pasajului hobanat care va face legătura între zona Gării și Coresi.

Trei noi străzi, în schițe

Totodată, pe lista de investiții la acest capitol apar și trei artere noi de circulație care au rolul de a descongestiona circulația la intrarea din oraș. Una dintre acestea este strada Narciselor, care este un drum nemodernizat la ora actuală, și care ar urma să fie amenajată cu 4 benzi, urmând să facă legătura între Triaj (zona sediului RATBV) și drumul spre Sânpetru peste centura ocolitoare a Brașovului. O altă stradă pentru care s-a început de altfel partea de studii de fezabilitate este strada Cucului, care ar putea deveni o alternativă la DN 73, urmând să lege strada Carierei de Cristian, în zona Schaeffler. În continuarea acestui proiect, o altă investiție propusă de către Primăria Brașov este de amenajare a unei căi de legătură între zona Carierei și Drumul Poienii, astfel încât cei care vin dinspre DN 73 sau DN 1 (Ghimbav) și vor să ajungă în Poiană, să nu mai fie nevoiți să ocolească până în Centru.

La aceste proiecte se adaugă și o serie de lucrări ce vizează modernizarea unor străzi, sensuri giratorii, dar și întocmirea expertizelor tehnice pentru câteva poduri și pasaje care nu au mai fost reparate de zeci de ani.

Studii făcute de experți, nu după ureche

Anul acesta, se vor face însă și studiile pentru două parcări subterane în două puncte cheie ale orașului, respectiv în fața Gării, dar și sub Parcul Central. „Deocamdată, facem studiile pentru aceste proiecte, iar forma finală va fi în conformitate cu propunerile specialiștilor care au o experiență în acest domeniu. Nu facem noi de capul nostru și nu ne dăm cu părerea în necunoștință de cauză, fiindcă este vorba de proiecte complexe care trebuie făcute după anumite standarde”, a explicat primarul. În luna noiembrie a anului trecut, Primăria Brașov a făcut primii pași concreți în vederea amenajării unei parcări sub Parcul Central Nicolae Titulescu, a realizat studiile geo-tehnice necesare pentru această investiție. După cum a precizat primarul George Scripcaru, odată cu amenajarea parcării subterane, și parcul va fi extins.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*