Economic, Stiri Brasov

Preh își crește afacerile în România cu peste 20% și sare de 270 de milioane de euro

Producătorul de componente auto Preh România, furnizor pentru Porsche, Mercedes, Audi sau BMW, şi-a bugetat pentru acest an o cifră de afaceri de 270 milioane de euro, mai mult cu 22% faţă de anul 2018. Preh România a realizat în 2018 afaceri totale de 221 milioane de euro.

La fabrica Preh din Ghimbav sunt produse comutatoare multifuncţionale pentru volan, comutatoare bloc lumini, sisteme de control al climei şi elemente de comandă din consola centrală a automobilelor pentru BMW, Volkswagen, Porsche, Skoda, Seat, Audi şi Mercedes.

Estimăm pentru 2019 o cifră de afaceri de 270 de milioane de euro, susţinută de contractele încheiate. Avem lansări în serie pentru piese noi de Audi, Volkswagen şi Porsche, cu un grad foarte ridicat de inovaţie tehnologică, care vor contribui la creşterea cifrei de afaceri“, a declarat Mihaela Forgaciu, general manager şi administrator al Preh România.

Compania dispune la Ghimbav de o suprafaţă de producţie şi depozitare de peste 10.000 mp, la care s-a adăugat în urmă  o nouă unitate de 13.000 mp, destinată producţiei de circuite electronice (Surface Mount Technology – maşini automate de populat plăci cu componente electronice), potrivit unor informaţii furnizate anterior de oficialii Preh România.

Preh România şi-a bugetat pentru acest an investiţii de 20 milioane de euro pentru achiziţionarea de mijloace de producţie noi, dar şi pentru dezvoltarea unui centru de logistică. Anul trecut, compania a investit 23 milioane de euro în utilaje şi linii speciale, în vederea creşterii capacităţii de producţie.

Compania avea la finalul anului trecut 1.700 de angajaţi, însă vrea să ajungă anul acesta la 2.050 de oameni. Preh caută atât operatori producţie, tehnicieni mentenanţă, ingineri de proces, logisticieni, cât şi dezvoltatori de hardware şi software pentru centrele din Braşov şi Iaşi. Compania deţine o fabrică de componente auto în localitatea Ghimbav, judeţul Braşov şi centre de servicii software şi hardware la Iaşi şi Braşov.

Compania a fost înfiinţată în anul 2008, cu principal domeniu de activitate fabricarea de echipamente electrice şi electronice pentru autovehicule şi pentru motoare de autovehicule. Acţionarii Preh România sunt Preh GmbH cu 98% din titluri şi Preh Beteiligungs GmbH din Germania cu 2% din acţiuni. Grupul german Preh este controlat de către Joyson Electronics, companie listată la bursa din Shanghai.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*