Stiri Brasov, Turism

Cum vrea Primăria să scape Centrul Brașovului de imaginea de bazar, creată de reclamele inestetice

Deși regimul amplasării reclamelor în zona centrală a Brașovului este foarte clar, în continuare, străzile din acest perimetru sunt pline de panouri și firme luminoase inestetice, care dau o imagine de bazar cărții de vizită a orașului. Acum mai bine de trei ani, peste 400 de agenţi economici din Centrul Vechi au fost notificaţi de Direcţia Judeţeană de Cultură (DJC) cu privire la modul în care trebuie să îşi amplaseze reclamele pe faţade şi în vitrine. O parte dintre ei au reacţionat la această notificare, însă altora nici măcar nu le-a păsat.

Primăria Brașov se gândește acum la o soluție de compromis și caută portița legală să îi condiționeze pe proprietarii de spații comerciale să își dea jos reclamele inestetice. „Fiecare agent economic are periodic de o serie de autorizații și avize din partea municipalității, pe lângă autorizația de construire care se emite o singură dată, astfel că ne gândim să condiționăm eliberarea unor asemenea documente, cum ar fi de exemplu cele pentru amplasarea teraselor, și de respectarea normativelor privind publicitatea”, au explicat reprezentanții Primăriei Brașov. Unele dintre reclame au afectat chiar și fațadele unor imobile istorice, astfel că luarea unor măsuri în acest caz este imperios necesară.

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*