Imobiliare, Stiri Brasov

Primăria Brașov va elibera permisele de liberă trecere pentru camioane online și direct de pe smartphone

Reprezentanții Primăriei Brașov vor implementa un sistem prin care permisele de „liberă trecere” vor putea fi obținute online, într-un timp mult mai scurt și fără a mai fi necesară deplasarea până la sediul instituției. După cum a precizat viceprimarul Barabas Laszlo, sistemul este deocamdată în teste și va deveni funcțional pâă în data de 6 mai. „Facem simulări, deoarece sunt mai multe tipuri de situații. De exemplu, avem situații de firme care plătesc o sumă mai mare de bani pentru astfel de permis, fiindcă nu au sediul în Brașov, și li se trage din suma respectivă în funcție de câte permise li se emit. Obținerea permiselor LT online sau de pe smarphone va putea fi efectuată atât de către cei care au cont pe portalul Primăriei, cât și de către cei care nu au cont, prin completarea unui formular”, a explicat Barabas.

Acesta a precizat că permisele se vor elibera pe loc, astfel că șoferii care au nevoie de acest document pentru a intra pe o anumită stradă din Brașov vor putea face solicitarea direct, fără a se deplasa mai întâi la Primărie pentur a obține hârtia necesară. Singurele permise LT care se vor putea obține online, dar pentru care timpul de eliberare va fi de 48 de ore, vor fi cele pentru zona istorică, centru și Drumul Poienii. „Cererile vor trebui analizate în acest caz și de către Comisia de Circulație, de aceea nu vor putea fi emise imediat”, a adăugat viceprimarul.

Reguli mai stricte pentru permisele LT

Noul regulament, adoptat anul trecut, este mai strict în ceea ce privește folosirea acestor permise, mai ales că unii constructori încercau să fenteze regulile. Astfel, o contravenție conform noului regulament va fi și folosirea de către un transportator a unui permis LT eliberat pentru un anumit beneficiar pentru a ajunge pe șantierul altui beneficiar. Astfel, cei care sunt depistați cu permise „de împrumut” de la vecini vor fi sancționați cu amendă cuprinsă între 1.500 și 2.000 de lei. În plus, societatea de transport nu va mai putea obține un alt permis de liberă trecere în municipiul Brașov timp de șase luni, astfel că nu își va mai putea practica desfășura activitatea în oraș.

Principalele modificări aduse la acest regulament vizează reglementarea zonelor de interdicție pentru traficul greu și prevederea unor limite maxime de tonaj în anumite zone pentru „liberă trecere”. De exemplu, pe străzile din Șchei se poate obține permis LT doar pentru autovehicule de până în 16 tone, iar pe drumul de Poiană și în Poiana Brașov pentru maximum 26 tone, excepție făcând transportul în comun și autocarele. În restul orașului, permisele de liberă trecere se pot acorda pentru autovehicule cu masa totală de maximum 42 de tone. „Pentru autovehiculele și utilajele necesare executării unor lucrări de construcții, permisele LT se vor elibera numai în baza emiterii autorizației de construire și a anunțului privind începerea lucrării. De asemenea, permisul LT este valabil doar în original, nu se acceptă copii”, a explicat viceprimarul.

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*