Economic, Stiri Brasov

Germanii de la Premium Aerotec „taie” 1.000 de joburi până în 2023. Fabrica din Brașov nu va fi însă afectată

Premium Aerotec a anunțat, astăzi, că va reduce locurile de muncă cu aproximativ 1.000 până în 2023. Reprezentanții angajaților se tem, însă, că vor fi mai multe.

Sebastian Kunzendorf, președinte al Consiliului de Lucru Premium Aerotec Augsburg spune, potrivit presei germane, că „muncitorii de la Augsburg sunt blazați, dar pregătiți să lupte pentru locurile lor de muncă”. „Ei au susținut construirea unei fabrici la Brașov pentru că forța de muncă era ieftină și au distribuit pachete de lucru către România, iar acum managementul vrea să reducă cât mai mult fabrica de la Augsburg”.

Angajații au huiduit decizia managementului. Ei au întrerupt lucrul și au afișat bannere în fabrică, precizând că în cazul în care nu li se va asigura de lucru fabrica va rămâne în curând goală.

Fabrica de la Brașov a Premium Aerotec nu va fi afectată de anunțul de la Augsburg. Premium Aerotec este cel mai important producător european de structuri pentru aeronave de mari dimensiuni, producând în principal pentru Airbus. Compania germană a fost înfiinţată în anul 2009 ca filială deţinută în întregime de grupul Airbus. Investiţiile Premium Aerotec în fabrica din Braşov, cu o suprafaţă construită de 60.000 metri pătraţi, se ridică la circa 50 milioane euro.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*