Stiri Brasov

Un nou război Primărie – American Dream: 200 de familii stau fără utilități, iar autoritățile și dezvoltatorul își pasează răspunderea

După scandalul proiectului American Dream de pe Coasta Vacii, din Șchei, un nou război între dezvoltatorul imobiliar și Primărie, ale cărui victime colectarale sunt aproximativ 200 de familii, a izbucnit în zona rezidențială din noul Tractorul. Astfel, mai mulți brașoveni care și-au cumpărat locuințe în două blocuri ridicate sub sigla American Dream pe strada Nicolae Labiș au transmis o petiție prin care își exprimă nemulțumirea că sunt nevoiți să locuiască în condiții rudimentare, aproape ca la țară, ținând cont că noile imobile, gata de peste doi ani, nu sunt încă branșate la utilități. „Trăim de 2 ani fără gaz, cu apă din puț forat și credem că suntem mințiți în vederea depunerii anumitor cereri la primărie în vederea soluționării acestor probleme. Acest complex imobiliar este cunoscut sub numele de American Dream însă antecontractele sunt încheiate cu o persoana fizică (aceasta fiind dezvoltatorul). Blocurile nu sunt intabulate, nu sunt contoare de gaz, nu există gaz, apa este din puț, canalizarea cu fosă etc”, s-au plâns locatarii într-o petiție pe care au depus-o și la Primărie.

„Proiectul nu are asigurate condițiile de locuire”

Reprezentanții Primăriei Brașov spun că dezvoltatorul imobiliar ar fi vinovat pentru această situație și nu prea au ce face, iar pentru cele două blocuri nu s-a efectuat recepția la terminarea lucrărilor. „Conform H.G.R. nr. 343/2017, recepția poate fi admisă și construcția poate fi dată în folosință, doar în cazul finalizării tuturor lucrărilor de construcții și a instalațiilor aferente, prevăzute în autorizația de construire. Așa cum rezultă și din descrierea dvs., proiectul imobiliar nu poate fi pus în funcțiune deoarece nu are asigurate condițiile de locuire, nefiind racordat la rețelele edilitare”, se precizează în răspunsul transmis de Primărie locatarilor. De asemenea, oficialii municipalității au mai adăugat că, până în prezent, investitorul nu a solicitat autorizații de racordare la utilități: branșamente apă și racord canalizare, branșament gaze naturale, alimentare cu energie electrică, etc;

Angajații Primăriei au vendente cu dezvoltatorii?

Garbis Kehaiyan, reprezentantul American Dream, susține de fapt contrariul și spune că de fapt angajații Primăriei i-au băgat bețe în roate atât lui, cât și asociatului său cu care a construit în zona Tractorul, pentru a nu putea intabula noile locuițe. „Pentru ca să se poată apuca de lucrare, asciatul meu a cedat o suprafață de 2.000 de mp la Primărie, dar Primăria a «uitat» să își intabuleze acest teren destinat pentru drum public. Când am depus pentru prima dată solicitarea pentru autorizația de construcție a branșamentelor de utilități, ni s-a spus că a expirat certificatul de urbanism, astfel că am solicitat alt certificat de urbanism, iar în august anul trecut am reușit să depunem documentațiile complete pentru autorizațiile necesare branșării la rețelele de apă-canal, gaze și electricitate. Documentația a fost depusă de către asociatul meu și de atunci, lunar facem cerere să ni se elibereze documentele, în termenul normal de 30 de zile, darm ia întâi ni s-a spus că e perioada de iarnă, dar nu știu de ce nu ni s-a dat din septembrie, iar acum, ni se tot spune că sunt la semnat. Probabil vreunul dintre angajații Primăriei are vreo semnătură prea lungă de durează atâta timp, dar motivul real este că angajații Primăriei au vendete personale și nu vor ca eu și asociatul meu să ne intabulăm locuințele. Și pentru autorizația de construcție a celui de-al doilea bloc a fost necesar să merg în instanță și să obțin autorizația de construire, fiindcă tot așa m-au blocat”, a explicat dezvoltatorul imobiliar.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

3 Comentarii

  1. Numele corect este Garbis Kehayan si…din pacate, asta.i adevarul, chiar i se pun bete.n roate…

  2. Din pacate sunt si eu in aceiasi situatie , am luat un apartament in 2018 luna Decembrie ,cu promisiunea ca in luna Aprilie voi intra in posesia acestuia ,bineanteles ca nu sa respectat termenul si sunt amanat si in continuare , Domnul inginer Bogdan este pe langa tot ceea ce se intampla in santier ,mereu afirma ca nu are aprobarile necesare , I-am cerut insistent sa-mi de-ie numarul de registratura de la mediu , si …. asa cum l-ati vazut voi asa l-am vazut si eu , se pare ca firma este total absenta de la capitolul legalitate , in afara de asta , I-am cerut aceluiasi inginer sa vad miscare in apartamentul achizitionat , nici macar asta nu am observant , din Aprilie pana in Octombrie , nu au reusit sa puna un calorifer si un WC , nu mai zic ca gresia sparta si centrala nu au fost montate sau inlocuite .Dezastru , rog ca cei ce au patit ca si mine , sa ne unim fortele pentru a-I da in judecata . tel meu este 0762632991 .

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*