Stiri Brasov, Turism

Turnurile, bastioanele și Cetățuia, în continuare cu lacătul pe ușă. Până Guvernul împroprietărește Primăria, aceasta face un pic de curățenie în jurul obiectivelor

Primăria Brașov a demarat o campanie de igienizare și de refacerea a mobilierului urban din zona Cetățuiei, a turnurilor și a zidurilor vechii cetăți. „Vrem să prevenim pericolele pentru vizitatori, ținând cont că o serie de elemente s-au deteriorat. Vor fi completate balustradele, refăcute treptele, astfel încât să nu existe incidente. Chiar dacă aceste obiective sunt încă administrate de către Consiliul Județean, oamenii nu au de unde să știe, și vom face aceste completări și reparații. De asemenea, am solicitat Consiliului Județean să facă demersurile necesare în vederea promovării hotărârii de Guvern prin care aceste obiective să reintre în proprietatea municipalității, astfel încât să le putem întreține și să fie accesibile vizitatorilor”, a explicat primarul George Scripcaru.

Acesta a mai adăugat faptul că și la Cetățuie se vor face lucrări de igienizare și de reparație a elementelor de mobilier urban. „Am solicitat prefectului Brașovului, Marian Rasaliu, să intervină la Guvern în vederea adoptării hotărârii necesare pentru a prelua acest obiectiv în administrare, ca urmare a hotărârii date de instanță în ceea ce privește dreptul de proprietate asupra acestui imobil, respectiv că este în proprietatea Statului Român. Proiectul de hotărâre l-am transmis deja de două luni, însă nu s-a întâmplat nimic. Până atunci, vom face o curățenie generală și vom executa reparațiile necesare”, a precizat primarul.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*