Stiri Brasov

S-au toaletat pomii cu cap sau nu? Grație „spiritului civic”, cei care au mutilat o serie de arbori vor fi acum amendați

Foto Facebook – Nelu Corbu

Pe Facebook, au circulat în ultima perioadă o serie de poze cu arbori mutilați în urma unor așa-zise lucrări de toletare. Incriminați au fost angajații de la spații verzi, însă inspectorii Primăriei au identificat zonele din imagini și au constatat că tăierile abuzive au fost efectuate de locatari, deși acest lucru este strict interzis. „Toți acești copaci nu au fost toaletați de către angajații de la Spații Verzi. Ne confruntăm cu situații în care cetățenii solicită toaletarea copacilor, dar, după ce se fac tăierile așa cum trebuie, ei sunt în continuare nemulțumiți că le țină umbră, și după ce pleacă angajații de la Spații Verzi, mai taie ei din copac. Încercăm să găsim soluții pentru a toaleta, astfel încât să fie deranjați nici locatarii, însă să nu distrugem pomii. Acum, nu e voie să plantezi mai aproape de 5 metri de fațada blocului, dar majoritatea pomilor au fost plantați în urmă cu zeci de ani, de cineva care a vrut să facă un bine, dar odată cu creșterea lor, au devenit deranjanți, fiind chiar lângă fațadele blocurilor, astfel că sunt necesare intervneții, dar nu să îi distrugem. Primăria nu are nici un interes să taie un pom verde”, a explicat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov. Acesta a mai adăugat faptul că sunt doar anumite specii care lăstăresc abundent de aceea se fac tăieri radicale, dar apoi, pomul are o coroană frumoasă, ca un glob.

Edilii au sesizat Poliția Locală Brașov, iar agenții vor merge pe teren și îi vor identifica pe cei care au masacrat pur și simplu pomii care vor fi amendați, ținând cont că au încălcat prevederile Regulamentului ce stipulează că toaletările se fac doar de către personalul specializat angajat de către Primăria Brașov. Amenzile se vor aplica în conformitate cu HCL 153/2010 – Regulamentul privind stabilirea normelor locale unitare de protecție a spațiilor verzi, organizarea, dezvoltarea și intretinerea acestora pe teritoriul Municipiului Brașov, iar tăietorii de ocazie riscă câte o amendă de cel puțin o mie de lei.

„Dacă vrem să schimbăm ceva în bine în Brașov, să o facem în mod constructiv. Nu poți pune pe un grup de Facebook, și să critici că instituțiile nu reacționează. Există o serie de alte mijloace de a sesiza astfel de aspecte direct Primăriei, chiar și pe Facebook, pe harta online a incidentelor, prin e-mail, suna telefonic”, a menționat Sorin Toarcea.

Totodată, în ceea ce privește tăierle efectuate în Livada Poștei, acesta a subliniat faptul că după ce doi copaci au căzut în toamna lui 2017 peste două ambulanțe ale Crucii Roșii, s-a făcut un recensământ al arborilor periculoși, care au fost tăiați treptat. „Unul dintre copacii care a fost tăiat recent în Livadă, se vedea clar din imagini că nu mai avea ramuri, trunchiul era mâncat, deci era un potențial pericol și trebuia tăiat. Am avut săptămâna trecută un incident în Tractorul, în urma căruia și o persoană a fost rănită și tocmai de aceea trebuie să intervenim pentru a îndepărta arborii care au devenit un real pericol”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

Sursa foto: Foto Facebook – Nelu Corbu

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*