Stiri Brasov, Timp liber

La fiecare 3.700 de coborâri pe pârtie, un accident. Se mai poate schia, însă cu mare grijă, deoarece începe să se vadă pământul, pe alocuri

Numărul accidentelor petrecute în actualul sezon de schi în Poiana Braşov a scăzut cu 100 faţă de cel din perioada 2017-2018, înregistrându-se 569 de cazuri, după cum a precizat şeful Serviciului Public Local Salvamont, Sorin Păltânea. „La aproximativ 3.700 de coborâri pe pârtie, am avut o accidentare. Credem că este o medie bună, iar numărul de accidentări a scăzut simțitor”, a explicat Păltânea. Conform lui Păltânea, Salvamont a intervenit în timpul săptămânii cu 6 oameni, respectiv cu 8 până la 12 persoane în weekend, cu trei snowmobile, trei UTV-uri, dintre care unul cu şenile, precum şi cu un dispozitiv pentru extragerea accidentaţilor de pe pârtie, iar pentru cazurile grave, începând din acest an, este trimis şi un elicopter.

Totodată, în sezonul de iarnă 2018-2019, care a durat patru luni, din 8 decembrie până în 7 aprilie, s-au înregistrat 2.126.248 de treceri prin turnichete, număr comparabil cu cele din anii anteriori.

Nu în ultimul rând, iubitorii sporturilor de iarnă care doresc să mai coboare pe pârtiile din Poiană, ținând cont că sezonul de schis s-a încheiat oficial pe 7 aprilie, o mai pot face, însă trebuie să fie foarte atenți. Șeful Salvamont a precizat că mai există zăpadă pe Masivul Postăvarul, însă zona de alunecare se îngustează până la o jumătate de metru şi a atras atenţia că schiul de primăvară presupune cunoştinţe temeinice şi asumarea unor riscuri. Totodată, el a subliniat că instalaţiile pe cablu nu mai funcţionează în regim de sezon, respectiv merg doar telecabinele către vârful masivului.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*