Economic, Stiri Brasov

Baza Sportivă Tractorul dispare cu totul: În locul ei vor apărea un hotel, o sală de sport și, posibil, un centru comercial

Omul de afaceri Nicolae Țucunel intenționează să vândă o parte din terenul de 2,5 hectare pe care se întindea pe vremuri Baza Sportivă Tractorul către un retailer care să construiască un hypermarket. Potrivit site-ului Primăriei Brașov, există posibilitatea ca pe un hectar din cele 2,5 ale fostei baze sportive să se construiască un centru comercial.

„Nu voi investi eu în acest hypermarket, eu rămân cu proiectul meu inițial de sală de sport și hotel, dar restul terenului îl voi ceda celor care pot să dezvolte o actovotate acolo. Eu am construit o bază sportive în Ghimbav, iar în aceste condiții, baza sportive Tractorul ar urma să dispară”, ne-a declarant omul de afaceri brașovean.

Vechiul Stadion Tractorul ar urma să se transforme radical, Nicolae Țucunel intenționând să implementeze un amplu proiect de modernizare a vechii baze sportive. Proiectul include atât construcția unui hotel, cât și a unui studio sport cu sală de evenimente, respectiv o sală de sport în suprafață de 1.000 mp. Construcțiile ar urma să se ridice în zona dinspre Coresi, însă și o parte din actualul teren de fotbal ar urma să fie desființată în vederea ridicării noilor construcții, în conformitate cu planurile preliminare depuse la Primărie.

Sala de sport care ar urma să se construiască în locul actualului balon va fi o investiție proprie a omului de afaceri brașovean, iar terenul pentru dezvoltarea hotelului, aproximativ 4.000 de metri pătrați, ar urma să fie cedat unui dezvoltator specializat, împreună cu planurile hotelului. „Încă nu am făcut o evaluare a investiției, dar hotelul va fi unul cu 10 etaje și cu 99 camere. Camerele vor fi mari, cu suprafeșe de peste 50 de metri pătrați, iar în subsol va fi amplasată o parcare”, a precizat sursa citată. Hotelul ar urma să fie amplasat chiar pe suprafața de lângă strada 13 Decembrie.

Sala de sport va avea o sală de scrimă, dar și o sală mare, dedicată sporturilor de echipă – volei, handbal, fotbal în sală, lângă care va fi amplasată și o sală de evenimente, atât sportive, cât și sociale. „Nu va fi o sală mare, va avea aproximativ 100 de locuri, care va servi și ca restaurant”.

Bază cumpărată cu 700.000 USD în 2002

Baza sportivă Tractorul a fost cumpărată în 2002 de către Nicolae Țucunel în urma unei licitații adjudecate cu suma de 690.000 de dolari. „M-a costat întreținerea ei, taxele și impozitele plătite, cu totul, peste două milioane de euro. Decizia de a închide această bază sportivă am luat-o după ce am primit ok-ul Ministerului Sporturilor, după ce aceștia au văzut că am construit o bază sportivă de la zero în Ghimbav, unde am investit 1,5 milioane de euro. Aici a venit CFR Cluj, Universitatea Craiova, la vară va veni Steaua”, a mai spus omul de afaceri brașovean.

Sala de sport Tractorul a fost vândută acum mai bine de zece ani, iar retailerul Lidl a construit în locul ei un supermarket, inaugurat în 2013.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*