Imobiliare, Stiri Brasov

Ritmul vânzărilor dezvoltatorilor a scăzut de la 30 de locuințe pe zi la 24

Vânzările de locuințe au scăzut în primul trimestru al acestui an cu circa 25% față de perioada similară a anului antrerior, de la 1.808 la 1.444, arată datele consultate de BizBrașov la Agenția Națională pentru Cadastru și Publicitate Imobiliară. Astfel, la Brașov, ritmul de vânzare a locuințelor a scăzut de la 30 pe zi (s-au luat în calcul doar zilele lucrătoare) la 24 de unități locative pe zi.

Totuși, dezvoltatorii nu își fac problem pentru o eventuală criză, având în vedere că vânzările mari din urmă cu doi ani scoseseră în evidență un dezechilibru al pieței, iar acum, spun ei, „piața se reglează”.

O explicație ar fi și creșterea prețurilor pe segmental rezidențial, locuințele noi scumpindu-se în ultima lună cu aproape 3%, ajungând la 1.183 de euro/mp, cu 32 de euro mai mult decât în luna februarie, în timp ce apartamentele vechi s-au ieftinit cu 10 euro/mp, până la 1.088/mp.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*