Imobiliare, Stiri Brasov

Primăria pregătește traseele de autobuz pentru noul Tractorul și le reamintește dezvoltatorilor că au obligația să predea străzile la un nivel care să permită utilizarea

În luna mai a anului trecut, Consiliul Local Brașov a adoptat o hotărâre prin care dezvoltatorii imobiliari sunt obligați ca odată cu obținerea avizelor pentru noile construcții să autorizeze și lucrările de amenajare a infrastructurii stradale pe care a apoi să o realizeze la un nivel ce să poată fi utilizat. Reglementările sunt prevăzute în Hotărârea nr. 276/2018, iar primarul George Scripcaru a subliniat faptul că orice dezvoltator este obligat să respecte aceste prevederi, astfel încât să fie preîntâmpinate problemele care au apărut de-a lungul anilor în noua zonă rezidențială a cartierului Tractorul. „După ce dezvoltatorii amenajează pe propria cheltuială infrastructura stradală la un stadiu care să poat fi utilizat de către cei care se mută în locuințele amenajate și sunt efectuate toate reglementările din punct de vedere juridic, municipalitatea preia străzile în proprietate și administrare și se ocupă de introducerea iluminatului public și de finalizarea lucrărilor de modernizare”, a precizat primarul.

În ceea ce privește situația din noul Tractorul, acesta a afirmat că odată cu predarea de către dezvoltatori a străzilor reglementate din punct de vedere juridic și al infrastructurii, vor fi introduse și trasee de transport public care să îi deservească pe locatarii din noile locuințe. „Vom corela liniile existente și practic va fi o extindere de trasee, astfel încât să fie deservite și noile ansambluri rezidențiale, dar atâta timp cât noi investim în modernizarea parcului auto al RATBV, nu putem introduce trasee pe străzi desfundate sau în șantier, fiindcă se strică și nu am făcut nimic”, a subliniat George Scripcaru.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*