Economic, Stiri Brasov

Brașovul, depășit de București, Cluj, Timișoara și Iași în privința joburilor disponibile

Peste 200.000 de români şi-au căutat un loc de muncă în primele trei luni ale anului, numărul total de aplicări din primul trimestru urcând cu peste 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la aproape 3,9 milioane, arată datele furnizate de platforma de recrutare eJobs România, în topul celor mai căutate domenii de către candidaţi conducând joburile din retail, banking şi servicii.
Opţiunile candidaţilor sunt destul de puternic corelate cu salariile pe care le oferă angajatorii. IT-ul şi bankingul sunt două dintre domeniile cu cele mai mari medii salariale din România, după cum arată datele raportului anual HR Review & Trends, by eJobs. Vorbim despre medii care depăşesc pragul de 1.000 de euro, net, lunar, la nivel naţional. În ceea ce priveşte retailul, acesta este unul dintre cei mai activi angajatori din piaţă, an de an, astfel încât nu este nicio surpriză că atrage atât de mulţi candidaţi”, explică Bogdan Badea, CEO eJobs România, adăugând că o surpriză pentru primul trimestru este prezenţa în top a marketingului, în condiţiile în care, în ultimul an nu s-a mai aflat în vizorul celor care au căutat să se angajeze. „Cel mai probabil, asta se explică printr-un aflux de aplicări venite din partea candidaţilor tineri şi foarte tineri, care îşi doresc joburi într-un domeniu creativ şi destul de flexibil”.
Din cele apropape 40.000 de joburi postate de la începutul anului pe ejobs.ro, cele mai multe aparţin angajatorilor din Retail (aproape 20% din numărul total de joburi). Urmează companiile din sectorul Serviciilor (4.258 de joburi) şi cele din IT, care, în ultimul an, au crescut semnificativ în topul celor mai activi angajatori.
În primul trimestru, pe ejobs.ro companiile de tehnologie şi IT au avut aproximativ 4.000 de joburi disponibile. Construcţiile şi industria Alimentară au avut, de asemenea, un număr important de locuri de muncă scoase în piaţă, respectiv, peste 5.500, în primele trei luni ale anului.
Topul oraşelor în care s-au făcut cele mai multe angajări este dominat de Bucureşti (15.882 de joburi), lista continuând cu oraşele mari din Vestul şi Centrul ţării: Cluj-Napoca (4.096 joburi), Timişoara (2.523 de joburi), Iaşi (2.357 joburi) şi Braşov (2.306 joburi), mai arată datele eJobs.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*