Imobiliare, Stiri Brasov

Prețul apartamentelor noi din Brașov se îndreaptă spre 1.200 de euro pe metrul pătrat. Locuințele noi s-au scumpit cu 2,8% luna trecută

În Braşov, indicele imobiliare.ro relevă, pentru cea de-a treia lună a anului, un uşor avans general al preţurilor locuințelor, de 0,2%, de la 1.113 la 1.115 euro pe metru pătrat util.

„Apartamentele vechi au consemnat o scădere, de 0,9% de data aceasta, de la 1.098 la 1.088 de euro pe metru pătrat util. Unităţile locative nou-construite, pe de altă parte, s-au apreciat în mod consistent, anume cu 2,8%, ajungând la o medie de 1.183 de euro pe metru pătrat (faţă de 1.151 de euro pe metru pătrat în luna precedentă)”, se arată într-un comunicat al portalului imobiliare.ro.

Preţurile medii cerute de vânzătorii de apartamente din marile oraşe ale ţării au crescut uşor în luna martie, în special datorită avansului înregistrat de preţurile apartamentelor noi, dar au fost înregistrate scăderi de preţ pe segmentul apartamentelor vechi, potrivit datelor transmise, luni, de platforma Imobiliare.ro.

Astfel, suma medie solicitată pentru un metru pătrat de apartament (nou sau vechi) a ajuns, în martie, la 1.237 de euro pe metru pătrat util, cu 0,3% mai mult decât la finele lui februarie, când era 1.233 de euro pe metru pătrat util, potrivit imobiliare.ro. În trei dintre cele şase mari oraşe monitorizate (Brașov, București și Constanța), aşteptările vânzătorilor s-au majorat faţă de luna precedentă, iar în celelalte trei s-au diminuat.

„De menţionat este că, la nivelul acestor centre regionale, scăderi de preţ au fost consemnate cu precădere pe segmentul apartamentelor vechi”, se arată în raport.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*