Economic, Stiri Brasov

Filiala Dârste a fostei fabrici de postav Wilhelm Scherg & Cie se redeschide azi ca spital. Printre medicii care vor oferi consulații se numără și un fost consilier local condamnat pentru luare de mită

Noul corp al Spitalului Sf. Constantin se deschide astăzi odată cu inaugurarea ambulatoriului secției de ortopedie – traumatologie. Printre medicii care vor oferi consultații, potrivit paginii de Facebook a unității spitalicești, se numără și fostul consilier local PNL Marius Nica, arestat în 2015 pentru luare de mită, condamnat un an mai târziu la muncă în folosul comunității.

Noua locație a spitalului controlat de omul de afaceri Mihai Miron, fondatul Europharm, s-a ridicat pe platforma uneia dintre fabricile de postav și țesături Wilhelm Scherg & Cie S. A. din Brasov.
Fabrica, carea ajuns la aproape 3.000 de angajati în perioada sa de glorie, a fost infiintata la 11 noiembrie 1823 de Mihail Scherg din breasla postavarilor din Brasov si a ramas in proprietatea privata a familiei Scherg pana la 11 iunie 1948, cand a fost nationalizata de regimul comunist.

Secția din Dârste a luat ființă în 1904. Intre anii 1906-1915, filiala Darste, cum mai era cunoscuta, a functionat ca fabrica de tricotaje, iar dupa primul Razboi Mondial, incepand cu anul1927, a fost transformata in intreprindere de confectii. In aceasta perioada este cunoscuta sub numele de Centrul de Confectii SCHMULZER-GANZERT.
Dupa al doilea Razboi Mondial, din anul 1948, a fost trecuta in proprietatea statului prin nationalizare, impreuna cu firmele de confectii Neuman si Cadeca cu care fuzioneaza, luand astfel nastere Centrul de Confectii Republica, denumire sub care si-a desfasurat activitatea pana in anul 1956. Atunci s-a format firma Pantex prin preluarea integrala a patrimoniului fostei intreprinderi Republica, si a avut ca obiect principal de activitate producerea si comercializarea articolelor de pasmanterie.

Investiția în noul corp de clădire se ridică la circa 20 de milioane de euro și va însemna cel puţin o dublare a numărului de paturi, de la 80 câte sunt prezent, dar și suprafeţe mai mari pentru cabinete, săli de operaţii în plus şi noi specializări. Spitalul Sf. Constantin din Braşov are între 2.000 şi 3.000 de pacienţi pe lună şi peste 300 de intervenţii chirurgicale mari, iar unitatea a fost amenajată tot într-o fabrică, respectiv fosta locație a Colgate de pe Iuliu Maniu.

 

 

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*