Stiri Brasov, Turism

Proprietarii gropii de gunoi Glina, condamnați în Italia pentru că au spălat banii Cosa Nostra, construiesc un complex turistic în Poiana Brașov

Familia Dombrovschi, proprietara companiei bucureștene Ecorec SA, administrator al gropii de gunoi Glina, va construi un complex turistic în Poiana Brașov, obținând autorizațiile necesare la finele lunii trecute.

Victor Dombrovschi a fost condamnat anul acesta, alături de partenerul său Sergio Pileri, la ani grei de pușcărie, acuzați fiind că făceau parte dintr-o rețea care spăla banii grupării mafiote Cosa Nostra prin afacerile cu gunoi.

Cei doi, împreună cu alți trei parteneri de afaceri, au fost acuzați de procurorii italieni că făceau parte dintr-o rețea care spăla banii grupării mafiote Cosa Nostra prin afacerile cu gunoi. Anchetatorii susțin că prin groapa de gunoi de la Glina au trecut banii familiei mafiote Ciancimino, condusă de răposatul mafiot Don Vito Ciancimino, scrie newsweek.ro.

Pedepsele de la Roma

Magistrații de la Roma au hotărât în cursul zilei de joi, 31 ianuarie 2019, să îl condamne pe italianul Sergio Pileri la cinci ani de închisoare. Italianul deține direct 37,5% din firma Ecorec SA, cea care administrează groapa de gunoi Glina. Tot cinci ani de pușcărie a primit și italianul Romano Tronci, unul din oamenii de încredere ai lui Massimo Ciancimino, fiul mafiotului Don Vito Ciancimino – fost primar al orașului Palermo.

Românul Victor Dombrovschi și italianul Raffaele Valente, din Termoli și rezident în Muntenegru, s-au pricopsit fiecare cu câte o pedeapsă de patru ani și șase luni. Dombrovschi deține 40% din afacerea cu gunoi de la Glina. Ultimul condamnat a fost Nunzio Rizzi care a primit o condamnare de trei ani și șase luni.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*