Imobiliare, Stiri Brasov

Germanii de la Heidelberg Cement, care au o stație de betoane la Brașov: Sectorul rezidențial susține domeniul construcțiilor în 2019

Producătorul de ciment Heidelberg Cement România, subsidiara grupului german cu acelaşi nume, se aşteaptă la un an cu rezultate bune din punctul de vedere al construcţiilor, mizând pe dezvoltările de locuinţe şi pe demararea proiectelor de infrastructură.

„În 2019, sperăm că piaţa va continua să crească, în prima parte a anului mai ales, datorită trendului pozitiv din sectorul rezidenţial, iar în cea de-a doua parte a anului odată cu începerea proiectelor de infrastructură anunţate“, spune Florian Aldea, director general la HeidelbergCement România.

Compania are trei fabrici în România, la Taşca (lângă Bicaz, judeţul Neamţ), Chişcădaga (lângă Deva, judeţul Hunedoara) şi Fieni (judeţul Dâmboviţa), precum şi mai multe staţii de betoane, cariere şi balastiere. Capacitatea cumulată de producţie este de 3,7 milioane de tone pe an. În toate unităţile lucrează aproape o mie de angajaţi.

„Până în prezent, am investit 520 milioane de euro în România, valoarea investiţiilor totale pe piaţa locală, inclusiv costurile de achiziţie din 1998, an care marchează lansarea operaţiunilor grupului HeidelbergCement în România. În ultimii 20 de ani, contribuţiile noastre la bugetele locale şi centrale (impozite şi taxe locale, TVA, redevenţe, impozit pe profit etc.) au însumat peste 420 de milioane de euro“, spune directorul general al HeidelbergCement România.

Ultimul an a ţinut pe plus afacerile companiei, motorul fiind în principal proiectele de locuinţe lansate de investitori.

„Deşi nu avem încă rezultatele finale pentru anul 2018, estimăm că ne vom înscrie în trendul aşteptat privind evoluţia indicatorilor de performanţă. Anul 2018 a fost un an bun, cu o creştere moderată comparativ cu anul 2017, în special datorită dezvoltării sectorului rezidenţial“, spune Florian Aldea.

În 2017, afacerile HeidelbergCement în România s-au situat la 891 de milioane de lei, făcând din subsidiara locală a germanilor unul din cei mai mari cinci producători de materiale de construcţii de pe piaţa locală. „Am început anul 2019 într-un context economic, social şi politic foarte dinamic, atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional“, spune Florian Aldea.

Schimbările legislative frecvente, cum sunt cele aplicabile în domeniul fiscal şi al relaţiilor de muncă, au adus o serie de necunoscute care creează un sentiment de nesiguranţă şi incertitudine“, spune Florian Aldea.

Grupul german HeidelbergCement a intrat pe piaţa locală în 1998, prin achiziţia fabricii de ciment Moldocim SA Bicaz, situată în Taşca. A fost anul începerii activităţii în România, când s-au înfiinţat şi două staţii de betoane, una la Timişoara şi cealaltă la Bucureşti. Un an mai târziu, au fost înfiinţate trei noi staţii de betoane, la Bucureşti, Ploieşti şi Braşov.

În 2004, prin fuziunea fabricilor de ciment pe care le aveau germanii la acea vreme cu compania de management Carpatcement România, a luat naştere Carpatcement Holding. În 2015, Carpatcement Holding, Carpat Beton şi Carpat Agregate au devenit o singură companie, sub numele HeidelbergCement România.

Pe piaţa cimentului, HeidelbergCement concurează cu Holcim (membru al grupului franco-elveţian LafargeHolcim) şi cu irlandezii de la CRH. Domeniul are o valoare estimată de 650-700 mil. euro şi este susţinut de şapte fabrici. Capacitatea totală de producţie de ciment a României este de peste 11 milioane de tone, însă cererile din România nu necesită o producţie mai mare de 6,5 milioane de tone, adică aproape jumătate din potenţial. Aceasta este, astfel, una dintre cele mai puţin competitive pieţe din sectorul mai mare al materialelor de construcţii.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*