În ultimul an, medicii specialiști ginecologi cu maximum un an experiență în specialitate au fost recrutați în clinici private din București pe salarii de 6.000 de lei net lunar, iar în Craiova – pe salarii de 7.000 de lei net lunar. În Bistrica, cei debutanți au fost ofertați cu salarii de 9.500 de lei net lunar. Se pare că motivul creșterii salariilor din orașele medii și mici ține de deficitul de medici din aceste zone, conform oficialilor Medijobs.
Cel mai mare site de rectrutare de personal medical din România, Medijobs, a comunicat pentru economica.net salariile nete oferite în ultimul an medicilor specialiști în sistemul privat din București și din țară. Așadar, medicii specialiști în anestezie și terapie intensivă care au peste șapte ani experință în specialitate au salarii de 19.000 de lei net lunar în Brașov, iar cei cu experiență peste un an, dar și debutanții câștigă în medie 17.000 de lei net lunar în București.
În Bistrița, medicii pediatri cu minimum trei ani de experiență în specialitate au salarii de 16.000 de lei net lunar, în timp ce, în Baia Mare, salariile acestora ajung la 12.000 de lei net lunar, dacă au experientă minim 3 ani în specialitate. În București însă medicii specialiști în pediatrie cu experiență între 3-5 ani câștigă 8.000 de lei net lunar.
În Satu Mare, o clinică privată a recrutat mecidi specialiști în neurologie în regim de urgență pe salarii de 13.000 de lei net lunar. Experiența în specialitate nu a fost un criteriu de eligibilitate la angajare.
Un medic specialist în medicină internă care lucrează în Bistrița are un salariu cuprins între 7.500 de lei pentru debutanți și 8.000 de lei net lunar pentru cei cu peste trei ani de experiență. În Brașov, salariile acestora sunt cuprinse între 7.000 de lei pentru debutanți și, respectiv, 9.000 de lei pentru medicii cu cel puțin trei ani de experiență în domeniu.
Beneficiile incluse pentru candidații clinicelor private din afara Capitalei, conform Medijobs, au inclus asigurarea cazării, decontarea costurilor de transport, prime salariale și program flexibim. Angajatorii oferă bonuri de masă, tichete de vacanță, o masă caldă zilnic. În plus, aceștia sunt dispuși să negocieze numărul anual de zile de concediu de odihnă.