Imobiliare, Stiri Brasov

Alphaville Arena a vândut 30% din apartamente în șase luni. „Creșterea prețurilor materialelor de construcții va duce la majorarea prețurilor locuințelor cu 5 – 7% în acest an”

 

Dezvoltatorii brașoveni susțin că prețurile materialelor de construcție sunt într-o continua creștere, având în vedere activitatea în creștere de pe șantiere. În aceste condiții, dezvoltatorii se așteaptă la o creștere a prețurilor locuințelor la Brașov.

„Niciodată un dezvoltator nu va vinde în pierdere. Toate cheltuielile care cresc – materiale, mână de lucru, taxe și impozite, tva etc implică o creștere a prețurilor locuințelor cu cel puțin echivalentul creșterilor costurilor per proiect”, ne-a declarat Dragoș Selagea, CEO al dezvoltatorului Alphaville.

Potrivit acestuia, la șase luni de la lansarea ultimului proiect imobiliar al grupului, Alphaville Arena, s-au vândut deja o treime din apartamente. „În cele șase luni am majorat prețurile cu 4,2% și estimăm o creștere treptată până la finele anului cu 5 – 7%, în funcție de creșterea costurilor de proiect”, a mai spus Selagea.

Proiectul este amplasat pe 9.500 de metri pătrați de teren și va cuprinde 3 blocuri a câte 11 etaje, cu subsol și parter. In total vor fi construite 306 apartamente și un afterschool. Dezvoltatorul va construi și trei locuri de joacă și 309 locuri de parcare.

Dezvoltatorul complexului rezidențial Alphaville Arena a implementat pe piata brasoveana conceptul Smart Homes, case care pot fi comandate de la distanță. Proprietarii apartamentelor Alphaville Arena vor putea să comande cu ajutorul smartphone-ului căldura, electricitatea, ferestrele dar si alte echipamente.

În plus, fiecare fază de dezvoltare a noului cartier va avea inclusă și câte patru parcări pentru mașini electrice cu stație de încărcare.

În prima fază a proiectului vor fi livrate 109 apartamente și un afterschool, 11 parcări și 33 de boxe. Faza a doua Alphaville Arena va curpinde un bloc de 123 de unități locative, 124 de parcări și 37 de boxe. Faza a treia Alphaville Arena va cuprinde un bloc de 74 de apartamente, 75 de parcări și 24 de boxe.

Alphaville, parte din grupul Alber Holding prezent pe piaţa imobiliară din Timişoara, Arad, Bucureşti şi Braşov, s-a remarcat prin finalizarea unuia dintre cele mai importante proiecte de pe piaţa imobiliară din Braşov – Alphaville 1 şi 3, în cartierul Răcădău, cu peste 360 de locuinţe, îmbină cu succes tradiţia, creaţia, dar mai ales siguranţa.

Fartec SA a fost prima uzină privatizată din Braşov, în 1991. Era specializată în producţia de produse din cauciuc şi avea 1.600 de angajaţi. După anul 2000 a început declinul, iar în 2006 uzina a intrat în faliment. Mai avea atunci doar 400 de angajaţi şi datorii de 691 de miliarde de lei vechi. Fiscul a executat silit clădirile, terenurile şi utilajele societăţii.
Cea mai mare parte din teren a fost achiziţionată în 2006 de polonezii de la Echo Investments, care intenţionau să construiască aici Korona Mall, proiect abandonat.

 

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*