După mai mulți ani de incertitudine, situația clădirii în care își desfășoară activitatea Liceul de Muzică Tudor Ciortea a fost clarificată. Unul dintre corpurile liceului a fost retrocedat de mai mulți ani măicuţelor franciscane, dar şi corpul de clădire unde învaţă elevii acum era în curs de retrocedare, iar decizia Autorității Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) s-a tot lăsat așteptată.
Cel puțin 10 ani, muzicienii vor învăța în aceeași locație ca și până acum
După cum a precizat primarul George Scripcaru, abia astăzi a fost emisă decizia ANRP în acest dosar, astfel că unitatea de învățământ își va putea derula activitatea în actuala locație cel puțin 10 ani, în urma unui parteneriat pe care edilii îl vor semna cu proprietarul de drept. „Am avut numeroase comunicări cu proprietarii, am fost inclusiv în Germania și am discutat cu reprezentanții principali ai Ordinului Măicuțelor Franciscane, iar aceștia au fost de acord și am convenit ca imobilul să își păstreze funcțiunea pentru activitatea educațională încă zece ani. Odată cu decizia ANRP, putem derula o serie de investiții, care sunt necesare pentru buna desfășurare a cursurilor”, a precizat primarul Brașovului.
Mutarea, o soluție neagreată
În ultimii ani, Executivul municipalităţii a căutat mai multe soluţii, pentru ca elevii de la Liceul de Muzică Tudor Ciortea să îşi poată desfăşura activitatea în condiţii optime, după ce clădirea a fost revendicată și ținând cont de stadiul de degradare al acesteia. Iniţial, era propusă mutarea liceului în incinta Colegiului Tehnic Maria Baiulescu, iar apoi, în clădirea fostului Liceul de Alimentaţie Publică din Uzina 2, însă nici profesorii şi nici părinţii nu au fost de acord cu aceste mutări.
Un comentariu
Bizarerie istorică: o entitate din sec. XIX, față în față cu una mutanta din sec XXI! A învins rațiunea.