În Coresi Avantgarden s-au vândut în cei 3 ani de la demararea proiectului peste 1.500 de unități locative. Complexul rezidențial se adresează brașovenilor care își doresc o locuință de calitate și un stil de viață modern.
În contextul economic actual și al raportului între cerere și ofertă, proiectele se întrec în preţ, calitate, servicii sau performanţă energetică. Este din ce în ce mai greu să le diferenţiezi pe o piaţă concurențială, însă există cazuri fericite când notorietatea dezvoltatorilor, localizarea proiectului, amploarea și conceptul fac diferența.
Cei doi asociați – Kasper Development & Ceetrus – au gândit fiecare metru pătrat de teren din proiect, au fructificat spațiul public, dar au rezervat teren și pentru utilități sociale – de la drumuri, la unități școlare ce urmează a fi dezvoltate în parteneriat cu autoritățile locale.
Prin master planul ambiţios de regenerare a fostei platforme industriale Tractorul, prin mixul de activităţi reunite într-un loc unic, prin dimensiunea şi geografia sa, cartierul Coresi se conturează deja ca un proiect emblematic pentru Brașov.
„Întregul cartier Coresi este gândit pe termen lung, cu un plan de dezvoltare pentru zece ani. În ceea ce privește componenta rezidențială – Coresi Avantgarden – va fi dezvoltată în cinci faze. După primele trei etape aflate în curs de finalizare (1.288 de apartamente), vor urma alte etape cu un potențial de dezvoltare de peste 2.000 de unități locative. Ne dorim să oferim comunității, la sfârșitul proiectului, cele peste 3.000 de apartamente prevăzute în masterplan. Dar, mai mult decât locuințe, am dat deja Brașovului tonul pentru un nou stil de viață”, au declarat reprezentanții dezvoltatorului imobiliar.
Noul cartier beneficiază de infrastructura rutieră dezvoltată recent, de proximitatea cu cel mai mare parc al orașului – Parcul Sportiv, dar și cu zona de activități terțiare și universitare. Suprafața alocată spațiilor verzi este de peste 30%, fiind esențială pentru crearea unor zone de recreere, plimbări și activități sociale în cartier. Spaţiile verzi din complex și artera pietonală, care face legătura cu parcul și zona gării, oferă oportunităţi care încurajează un stil de viaţă activ prin plimbări, alergare, ciclism, dezvoltatorii având intenția de a crea în cartier o „stare de bine”. Dezvoltatorii urmăresc să obţină şi un aspect urbanistic plăcut al întregului cartier. Toate aceste elemente duc la creşterea calităţii vieţii locuitorilor pe termen mediu și lung.
Faza a patra
Cea de-a patra etapă a proiectului – cea mai amplă ca suprafață și număr de apartamente – a fost demarată în 2018. Suprafața de teren alocată este de 5,1 hectare. Aici vor fi ridicate 15 corpuri de clădire ce vor însuma 800 de apartamente. Regimul de înălțime este de 6 sau 8 etaje. Apartamentele vor fi disponibile la vânzare etapizat, într-un interval de aproximativ 3 ani. Mixul cuprinde apartamente cu 2 și 3 camere, dar și studiouri.
Tot în această etapă dezvoltatorii au rezervat 3.167 mp de teren pentru creșă sau grădiniță. Proiectul va fi dezvoltat în parteneriat cu autoritățile locale. Rezultatele studiului de fezbilitate indică șanse crescute pentru creșă, construcție care are nevoie de o suprafață mai mare de teren. Normativele impun un singur etaj pentru clădirile care au o astfel de destinație. De asemenea, pe lângă locurile de joacă pentru copii prevăzute în această fază, alți 2 400 mp de teren sunt rezervați pentru amenajarea unui parc.
Provocările actuale
„În perioada 2017-2018 am atins noi recorduri: numărul vânzărilor în fază de proiect, premii pentru proiectul rezidențial al anului sau dezvoltatorii anului, creșterea cifrei de afaceri, dar și recordul privind extinderea lucrărilor pe șantier. Echipa de proiect a crescut constant și până în prezent am dat 800 de apartamente în folosință. Suntem mulţumiți de evoluția acestui proiect ambițios și de aportul adus la creșterea segmentului rezidențial pe piața locală”, au menționat dezvoltatorii.
După ce în primii ani au fost predate cheile pentru 800 de unități locative, provocarea acestui an constă în predarea altor câteva sute de apartamente viitorilor proprietari. În prezent, compania are aproximativ 100 de angajați și colaboratori direcți. Pe şantierul de pe platforma Tractorul sunt 600 de muncitori, angajaţi ai firmelor aflate subantrepriză. Provocarea anului trecut a fost de a găsi forță de muncă calificată și de a o păstra.
Focusul companiei Kasper Development a fost acela de a fideliza firmele executante, ai căror muncitori sunt exclusiv din România și de a îmbunătății performanțele angajaților. Calitatea și serviciile sunt cele care vor face diferența pe o piață din ce în ce mai acerbă. Până în acest moment dezvoltatorii au exclus posibilitatea de a aduce muncitori de pe alte continente, optând pentru alocarea unor bugete suplimentare și fidelizarea muncitorilor deja activi pe șantierul Coresi Avantgarden.
Un comentariu
Vai, ce frumos!
Decât că nu se spune cum se…circulă – către oraș zic, și viceversa.
Adică mai exact, cum NU se circulă.
Decât la ore mai lejere.