Social, Stiri Brasov

924 de P.F.A-uri și I.I-uri au fost radiate din oficiu. Vezi aici dacă te afli pe listă

În județul Brașov au fost radiate din oficiu 924 de P.F.A-uri și I.I-uri. Informarea a fost făcută în mediul online, titularii entităților nefiind înștiințați în mod direct. Astfel, există posibilitatea ca mulți dintre ei nici măcar să nu știe de acestă acțiune.

Oficiul Național al Registrului Comerțului a radiat din oficiu toate persoanele fizice autorizate și întreprinderile individuale care nu s-au conformat prevederilor art. II alin. (6) din Legea nr. 182/2016 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 44/2008 privind desfășurarea activităților economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și cele familiale.

Persoanele fizice autorizate și întreprinderile individuale ale căror număr de activități incluse în obiectul de activitate este mai mare decât cel prevăzut de prevederile legale în vigoare, respectiv, 5 clase de activități prevăzute de codul CAEN pentru P.F.A. și 10 clase de activități prevăzute de codul CAEN pentru I.I., au obligația de a socilita oficiului registrului comerțului competent modificarea, în vederea reducerii numărului de activități.

Titularii a numeroase persoane fizice autorizate sau Întreprinderi Individuale s-au trezit puși „în fața faptului împlinit”, entitățile respective fiind radiate. Deoarece modalitatea de informare a publicului asupra acestor impuneri legale a fost făcută online, prin publicarea pe site-ul ONRC a unui comunicat de presă și a listelor care conțineau entitățile care nu s-au conformat legii, foarte multe persoane nu știu de această măsură.

Astfel, 924 de P.F.A-uri și I.I.-uri au fost radiate din oficiu în județul Brașov, consecințele acțiunii fiind deosebit de grave, deoarece o parte dintre acestea au contracte de finanțare în derulare și vor trebui să restituie fondurile încasate în cazul în care radierea a operat de drept. De asemenea, există entități afectate în mod direct, care au încheiate convenții cu APIA, contracte comerciale în derulare, marfă existentă în stoc sau T.V.A. de recuperat. Lista acestora poate fi consultată aici.

Din cauza faptului că majoritatea dintre ei nu au acces la informație în mediul online și nu le-a fost adus la cunoștință în mod direct acest lucru, Camera de Comert și Industrie Brașov a primit numeroase sesizări. Așadar, toți titularii entităților care au fost radiate și care doresc să înființeze noi entități pot apela la serviciile Camerei. Activitatea de pregătire a decomentației pentru înființarea, modificarea, radierea societății, P.F.A-uri și I.I.-uri se desfășoară în Departamentul Juridic-Arbitraj-Resurse Umane.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*