Economic, Stiri Brasov

Prețurile biletelor de avion sunt în creștere. Cel mai scump a costat 17.400 euro, iar cel mai ieftin doar 5 euro

Anul trecut, românii au plătit în medie 158 de euro pentru un bilet de avion, reprezentând primul an cu o creștere în ceea ce privește prețul acestora, după o perioadă de 4 ani în care a fost înregistrate scăderi în prețul mediu al biletelor de avion.

Un studiu realizat de Vola arată faptul că cel mai ieftin bilet a costat 5 euro și a fost unul low cost pentru destinația Bruxelles. Cel mai scump a costat 17.400 euro și a fost cu escală la Paris dinspre Los Angeles spre București și retur.

În 2018 s-a remarcat o preferință pentru accesarea și rezervarea biletelor de avion folosindu-se dispozitivele mobile, media anuală a procentajului de trafic pe un astfel de dispozitiv fiind de 71,71%, cu 10 puncte procentuale mai mare decât în 2017. Această tendință se va păstra și în anul 2019, estimându-se faptul că procentajul va ajunge până la 80% la sfârșitul anului.

De asemenea, în 2018 a fost întregistrată o căutare de zbor la fiecare două secunde, cu 23% mai mult ca în anul anterior, fiind emise pe tot parcursul anului aproape 380.000 de bilete. Se pare că modul în care clienții și-au făcut rezervările a crecut cu până la 77% mai multe de pe telefonul mobil și doar cu 13% de pe desktop.

În 2017, premul mediu al unui bilet de avion a atins cea mai mică valoare din ultimii 4 ani, acesta fiind de 152 de euro. În 2018 însă, acesta a crescut la 158 de euro, fiind pentru prima oară când se înregistrează o creștere în ultimii ani. Se estimează că această tendință se va păstra și în anul 2019, conform profit.ro.

În ceea ce privește bietele de avion emise de agenția Vola, doar 23% dintre acestea au avut alături și un bagaj de cală, cu 2 puncte procentuale în scădere față de 2017. În 2018 prețul mediu al unui bagaj de cală a creșcut cu 3 euro, ajungând la 48 euro.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*