Economic, Stiri Brasov

După ce Apple a renunțat la investiția de la Brașov din cauza DN1, americanii se uită iar la orașul de sub Tâmpa

Reprezentanți ai unor companii americane, precum Amgen, Motorola, ExxonMobil, Oshkosh Defense, Parsons, Merck (MSD Pharma), Textron/Bell, intenționează să vină în vară în România pentru potențiale afaceri în sănătate, energie, cercetare și inovare, tehnologia informației și comunicații, conform Guvernului român.

Intenția unei astfel de misiuni economice a fost prezentată după ce premierul Viorica Dăncilă, aflată în SUA, a prezentat oportunități de investiții din țară. „Reprezentanții companiilor americane au exprimat interesul de a efectua o vizită în România, în luna iunie 2019, ca urmare a prezentării de către premierul român a oportunităților pe care țara noastră le oferă într-o serie de domenii, cum ar fi: sănătate, energie, cercetare și inovare, tehnologia informației, și comunicații”, transmite Executivul de la București.

Cei de la Bell sunt deja în discuții destul de avansate pentru montarea unei linii de asamblare pentru elicoptere americane la Ghimbav, dar pe lângă această investiție, Brașovul poate atrage și alte companii din Statele Unite. Interesant este că cel mai mare „fail” al economiei brașovene vine tot din SUA, cei de la Apple renunțând să își dezvolte aici cel mai mare centru de servicii din Europa Centrală și de Est după ce un vicepreședinte al concernului a stat mai bine de șapte ore pe DN1.

În toamna anului 2017, circa 100 de companii americane au venit la București pentru a prospecta piața locală și a participa la un forum de afaceri, în cadrul celei mai mari misiuni comerciale pe care Departamentul pentru Comerț al SUA organizată în Europa de Sud-Est.
Domeniile din care provin cele aproape 100 companii americane venite atunci în România sunt industria apărării, agricultură, inginerie și arhitectură, automobile, construcții, echipamente grele, bunuri de consum, energie, mediu, industria alimentară, industria farmaceutică și medicală, IT&C, turism și securitate.

Conform ambasadei SUA la București, un punct de atracție pentru oamenii de afacerii reprezintă faptul că România este în prezent țara cu cea mai mare creștere economică din UE, cu o industrie puternică de IT și cu acces către piețele din Balcani, Orientul Mijlociu sau din țări precum Republica Molodva, Ucraina sau Turcia.
Serviciul comercial al SUA a recomandat atunci participanților la misiune ca oportuniăți de export în țara noastră domeniile echipamentelor și mașinilor agricole, precum cele necesare infrastructurii de irigații, infrastructurii (canalizare și management-ul apelor reziduale), energiei regenerabile (tehnologie pentru clădirile rezidențiale sau de birouri), echipmentului medical, fiind amintite proiectele de construcție a unor noi spitale la București, Brașov și Constanța, IT și securității cibernetice (securitatea aeroportuară și de graniță).

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*