Stiri Brasov, Turism

Catacombele de După Ziduri au redevenit o „atracție turistică”, după ce a dispărut „ușa”. Cum ar putea fi puse acestea în valoare

După scandalul din luna noiembrie a anului 2017, când catacombele de După Ziduri au intrat într-un proces de curățenie pentru a fi exploatate turistic, dar fără vreo autorizație, Primăria Brașov a depus o plângere penală împotriva respectivei organizații neguvernamentale, care a și sistat lucrările. „Inițial, a fost depusă o plângere penală împotriva ONG-ului, dar instanța a decis să oprească continuarea procesului penal. De asemenea, instanța l-a obligat pe cel care a făcut lucrările să readucă terenul la starea inițială, inclusiv să demonteze respectiva poartă”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

Astfel, ONG-ul a demontat și ușa metalică care împiedica accesul în tunelurile de sub deal, astfel că rețeaua de catacombe a redevenit o atracâie pentru curioși, dar și un loc bun de odihnă pentru oamenii străzii. Reprezentanții Primăriei susțin că vor lua măsuri pentru a bloca din nou accesul, iar, până atunci, Poliția Locală va monitoriza zona pentru a nu exista incidente. „Vom realiza o îngrădire, care, însă nu va fi o lucrare definitivă, pentru că nu putem realiza investiții, având în vedere că aceste galerii, ca și zidurile de apărare ale Cetății Brașov și alte obiective istorice sunt în curs de reglementare a situației juridice”, a explicat Toarcea. Primăria așteaptă emiterea unei Hotărâri de Guvern privind trecerea acestor imobile în patrimoniul Municipiului Brașov, iar după ce va fi rezolvată problema juridică a obiectivelor istorice, va demara lucrările de reabilitate și punere în valoare a acestora.

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Domnule Toarcea, mai bine ați sugera primarului să trimită un om cu viziune sa vada catacombele (din plin exploatate turistic) din Budapesta, Praga, Viena, Roma (peste 100) și să inceapă un proiect viabil. Nu găsești în locurile amintite decat bilete de intrare rezervate din timp… și încasează sute de mii de euro…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*