Economic, Stiri Brasov

Viitorul cere un program de 3 – 4 ore pe zi: În prezent, din cele opt ore, angajații sunt cu adevărat productivi doar două ore pe zi

Programul fix nu mai funcţionează din punct de vedere al productivităţii, în special în segmentul de servicii, iar viitorul cere un program de muncă de doar 3 sau 4 ore pe zi, apreciază George Didoiu, de la Colliers International.

„La programul fix, doar 2 ore sunt productivi angajaţii care stau la muncă 8 ore. Pentru că sunt multe întreruperi, oamenii amână să facă lucruri sau mediul de lucru nu este propice. Dacă omul reuşeşte să producă rezultatele şi viitorul este de 3-4 ore pe zi, de ce să stea 8 ore. Dacă cineva munceşte bine de la 6 seara la 10 seara, de ce să nu lucreze atunci? Măsura de a trata toate persoanele cu aceiaşi tipologie de măsurare a productivităţii este total eronată şi nu va mai funcţiona mult”, spune George Didoiu, director tenant services, officer agency, Colliers International.

„Top performerii lucrează fizic între 3 şi 6 ore pe zi pentru că oamenii au nevoie de pauze pentru a fi cu adevărat productivi. Noi lucrăm foarte mult cu studii de productivitate şi sunt colegi care se ocupă cu implementarea programelor de soluții pentru mediul de lucru. Am descoperit că în ceea ce priveşte orele petrecute după ora 17 la birou, fiecare oră scade productivitatea din ziua următoare cu 20%.

Avem multe idei greştie despre productivitate. Oamenii au foarte multă nevoie de odihnp, de pauze, mai mult decât până în prezent. Sunt două modele de lucru, unul este cel de exploatare, iar celălalt este cel de integrare, acesta din urmă fiind soluţia. Trebuie să nu îi mai fie scârbă angajatului de ziua de luni şi să nu se mai bucure la ziua de vineri”, a povestit sursa citată la un eveniment organizat de Ziarul Financiar.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*