Economic, Stiri Brasov

Salariile angajaților IAR Ghimbav vor crește cu peste 20% anul acesta. Salariul mediu brut ar ajunge la 7.671 de lei

Compania IAR Ghimbav și-a propus pentru anul acesta încasări de 320 de milioane de lei, într-o creștere ușoară față de anul trecut, când a încheiat cu un business de aproximativ 300 de milioane de lei, se arată în Bugetul de Venituri și Chetuieli propus spre aprobare acționarilor companiei. În același timp, cheltuielile ar urma să crească de la 265 de milioane de lei la aproximativ 299 de milioane de lei.

Compania brașoveană și-a propus ca anul acesta să crească numărul de angajați de la 378 la 434, dar și să majoreze salariul mediu brut în cadrul companiei cu peste 23%, de la 6.193 la 7.671 de lei.

De asemenea, compania și-a propus un buget de investiții de peste 15 milioane de lei în acest an.

Acționarii vor dezbate acest buget de venituri și cheltuieli la finele săptămânii viitoare.

IAR Ghimbav este o companie aeronautică de tradiţie cu rădăcini adânci în istoria aviaţiei, activitatea sa începând încă din anul 1925. Reînfiinţată după 1968, a cooperat în principal cu firme occidentale, precum Aerospatiale şi Turbomeca din Franţa, Britten Norman din Marea Britanie.

Din 1970, IAR Ghimbav a devenit unicul fabricant de elicoptere din România, atât militare cât şi civile. Începând cu anul 1978, a rămas singurul fabricant mondial al versiunii militare a elicopterului Puma, al cărui contract de licenţă a fost semnat în 1974.

IAR Ghimbav a produs şi livrat mai mult de 360 elicoptere Puma şi Alouette III sub licenţă Aerospatiale (astăzi integrată în compania Airbus Helicopters fosta Eurocopter SAS), 830 planoare şi motoplanoare, precum şi 136 avioane uşoare în proprie concepţie.

În prezent, IAR este o unitate specializată pentru mentenanţă, reparaţii şi reparaţii capitale pentru elicopterele Puma şi Alouette III.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*