Stiri Brasov

Germanii de la Kaufland investesc 1 milion de euro în cultură, sport și viață sănătoasă

Kaufland România alocă încă un milion de euro pentru finanțarea ONG-urilor de sport, cultură și viață sănătoasă și le invită să aplice pentru un grant în programul pentru 2019. În primul an al programului de finanțare a ONG-urilor, 29 de organizații au putut să își realizeze proiectele.

Denumit #ÎNSTAREDEBINE, programul a oferit în primul an de activitate sprijin asociațiilor și fundațiilor din întreaga țară pentru a derula proiecte cu impact pozitiv în domeniile sport, viaţă sănătoasă și cultură.

Printre proiectele care au fost posibile în 2018 datorită finanțării primite în cadrul programului se numără: Festivalul Climb Again – cel mai mare eveniment de terapie prin escaladă pentru copii și tineri nevăzători sau cu dizabilități; Zâna Merciluță – Cabinetul stomatologic mobil care a oferit copiilor din medii defavorizate pastă și periuțe de dinți, educație și intervenții pentru prevenția cariilor; Hai în Sat la Operă – care a oferit acces la spectacole de operă în mediul rural; Muzeul Memoriei, Brâncuși 360 de grade și altele care pot fi consultate pe site-ul proiectului.

Programul va continua în 2019 cu un buget similar de un milion de euro, accesibil prin două apeluri de proiecte ce vor avea loc în lunile aprilie și iunie. ONG-urile din domeniile sport, cultură și viață sănătoasă, pot aplica pe platforma www.instaredebine.ro în perioada 9-11 aprilie 2019, pentru primul apel de proiecte. Pe site vor fi disponibile criteriile și Ghidul Aplicantului începând cu 26 martie 2019.

Noutatea anului 2019 în programul În Stare de Bine este de a alătura componentei de finanțare propriu-zisă a proiectelor și o componentă de dezvoltare efectivă a ONG-urilor. Aceasta va presupune traininguri și workshop-uri, schimb de experiență și facilitarea interacțiunii cu ceilalți actori din comunitate, precum și sesiuni de consultanță și mentoring oferite de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Kaufland România devine astfel una dintre puținele companii din țară care susține dezvoltarea ONG-urilor 360 de grade, ajutându-le să fie sustenabile, printr-un program structurat, pe termen lung.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. noroc cu germaniiiii ca ne cultiveaza:)!oare ce castiga dupa investitia de 5lei?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*