Stiri Brasov

Firmele care dețin locuințe, dar nu le-au asigurat, vor fi amendate începând de luna viitoare. Vezi de când se vor aplica sancțiuni și la persoanele fizice

Deși de ani buni există o lege prin care atât persoanele fizice, cât și firmele sunt obligate să își asigure locuințele, există destul de multe imobile neasigurate. Reprezentanții Primăriei Brașov susțin că vor începe aplicarea de sancțiuni din acest an. Pentru început, de luna viitoare, se vor aplica amenzi firmelor care dețin locuințe, dar nu au făcut RCA-ul pentru acestea, iar apoi, se va trece și la persoanele fizice.

Din aprilie, persoanele care deţin o locuinţă în municipiul Braşov şi care nu şi-au făcut asigurarea obligatorie împotriva dezastrelor naturale vor primi amenzi. Primele vizate sunt persoanele juridice care deţin locuinţe, apoi vor primi şi persoanele fizice. Amenda în acest caz este cuprinsă între 100 şi 500 de lei, iar polița de asigurare este de 20 de euro. La Braşov, aproximativ 60.000 de locuinţe sunt asigurate.

„În acest moment, 50% dintre cei care deţin locuinţe în municipiul Braşov au încheiat o poliţă de asigurare obligatorie. Am trimis notificări către cei care nu şi-au asigurat locuinţele, iar de la 1 aprilie vom sancţiona pe cei care nu deţin o astfel de poliţă. În fiecare an vom face verificări, iar cei fără poliţe vor fi într-o primă fază notificaţi şi apoi sancţionaţi”, a precizat pentru bzb.ro purtătorul de cuvânt Primăria Municipiului Braşov, Sorin Toarcea.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. RCA este acronimul Raspunderii Civile Auto.
    Nu are nicio legatura cu locuinta!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*