Economic, Stiri Brasov

Brașovenii de la Bilka au ajuns la 500 de angajați și afaceri de peste 500 de milioane de lei

Producătorul de învelitori metalice Bilka Steel din Braşov, deţinut de omul de afaceri Horaţiu Ţepeş, şi-a majorat profitul cu 8% în 2018, ajungând la un rezultat de 40,7 milioane de lei (8,7 milioane de euro).

Astfel, marja de profit a companiei a fost anul trecut de 8%. Afacerile Bilka Steel au crescut cu 27% în 2018 faţă de anul anterior şi s-au situat la 501 milioane de lei (107,5 milioane de euro), după cum a anunţat Horia Ţepeş în februarie 2019.

În 2018, compania a exportat sisteme pentru acoperişuri în valoare de 50 mil. lei, în creştere cu 50% faţă de anul anterior. Astfel, exporturile au reprezentat circa 10% din întregul business.

Pe fondul avansului afacerilor de anul trecut, Bilka a ajuns la 500 de angajaţi.

Bilka Steel are în derulare o investiţie pentru dezvoltare cu termen de finalizare în 2020 după ce în urmă cu doi ani compania a achiziţionat platforma industrială Hidromecanica 2 Braşov, din vecinătatea halelor deja deţinute de companie, pentru a se extinde.

Creşterea cu aproape 30% a afacerilor companiei în 2018 a venit în condiţiile în care piaţa de profil – a acoperişurilor – a crescut cu puţin sub 10%, potrivit datelor companiei. Acest lucru înseamnă că industria s-a apropiat de 200 de milioane de euro, luând în calcul nu doar ţigla metalică, ci şi pe cea din ceramică sau beton.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*