Stiri Brasov

Cel puțin 93 de milioane de lei vor fi rezervate în bugetul județului pentru aeroport

Ținând cont că aprobarea bugetului de stat a întârziat destul de mult în acest an, nici bugetele locale nu au putut fi aprobate la timp. În prezent, Consiliul Județean Brașov este în curs de elborare a bugetului, care, după cum a precizat președintele Adrian Veștea, va fi aproximativ la fel ca anul trecut, dar cu mai multe responsabilități, după ce forurile județene au primit în grijă și alte servicii sociale.

În ceea ce privește fondurile alocate proiectului aeroportului, Adrian Veștea a precizat că vor fi rezervate cel puțin 93 de milioane de lei. „Suntem în curs de conturare a bugetului, nu avem încă sumele exacte, însă ca și fonduri sigure pentru acest obiectiv de investiție vom avea cele 23 de milioane de lei, care vor veni de la bugetul de stat, la care se adaugă încă 70 de milioane de lei, bani luați din credit și care sunt la dispoziția noastră să-i accesăm anul acesta. Vom încerca să alocăm sume considerabile la toate capitolele, nu doar pentru acest proiect, însă totul depinde și de procedurile de achiziție. Suntem bucuroși că nu avem contestații la obiectivele mari, de exmplu în cazul licitației pentru terminal, toate cele patru oferte au trecut de evaluarea tehnică, iar dacă vor trece și de evaluarea financiară este foarte clar că prețul cel mai mic va conta, astfel că nu vor exista dubii”, a explicat președintele CJ Brașov.

Conform datelor din sistemul electronic de achiziții publice, Consiliul Județean Brașov a primit patru oferte pentru terminalul aeroportului, respectiv de la companiile BOG’ART SRL București, CONSTRUCȚII SA Sibiu, KESZ CONSTRUCȚII ROMANIA SRL Cluj și PORR CONSTRUCT SRL București. Valoarea totală a proiectării și execuției acestui obiectiv de investiții este de 184.671.650 lei. „Au fost deja cerute mai multe clarificări cu privire la ofertele făcute, iar constructorii au trebuit să ofere explicațiile necesare. De săptămâna viitoare sperăm să demarăm evaluarea financiară”, a explicat Adrian Veștea.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

2 Comentarii

  1. https://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1700265&page=25
    Sunteti siguri ca fotografia postata reflecta varianta aprobata? Ca am gasit diferite discutii ca ar fi fost aleasa varianta mai “ieftina”.

  2. Mai bine un pret mai mare si sa fie o firma din Ardeal,decat un pret mai mic si sa ne incredem in firme din Bucuresti.Sa nu ne luam teapa,de aceea trebuie facut un contract sigur,complet cu clauze ferme.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*