Economic, Stiri Brasov

După 19 ani lucrați la Microsoft, s-a mutat în Brașov și și-a deschis o firmă în IT. Acum vrea să atragă și alte investiții la poalele Tâmpei

Foto: Libertatea
Foto: Libertatea

Armand Sullot a lucrat 19 ani la Microsoft și l-a cunoscut personal pe Bill Gates, care, spune el, i-a schimbat definitiv percepţia despre afaceri. Germanul a ajuns pentru prima dată în România în vara anului trecut și, deși n-avea deloc o părere bună depre țara noastră, a fost fascinat de Brașov. Ajutat și de faptul că iubita lui e româncă, a decis să se stabilească aici.
Și să facă business. Doar că lucrurile n-au mers deloc ca unse. Deși s-a luptat cu mentalitatea și cu birocrația, Armand e optimist. România e o țară a oportunităților, crede el. „Toată lumea mă întreabă de ce am venit aici şi am un singur răspuns: iubesc acest oraş, iubesc partea lui istorică, m-am îndrăgostit la prima vedere”, spune investitorul german.

Armand s-a născut în Germania, a făcut studiile în München, a câştigat primii bani din IT la 18 ani şi a înţeles că tehnologia este viitorul. S-a angajat la Microsoft Germania la 27 de ani şi a crescut rapid, ocupând mai multe funcţii de conducere, scrie Libertatea.

 

«Bill Gates avea un fel de aură»

 

Pe Bill Gates l-a cunoscut după ce a fost premiat în cadrul companiei şi a fost invitat în America. „Întâlnirea cu Bill a fost foarte plăcută. Era foarte calm, pur şi simplu avea un fel de aură. L-am întrebat: «Bill, spune-mi, când te uiţi la viitorul Microsoft, cum reuşeşti să îl plănueşti?» Şi a spus că de două ori pe an îşi ia trei săptămâni libere, fără telefon, complet deconectat de lumea exterioară, şi îşi constuieşte o strategie. Îl motivează asta, pentru că vrea să creeze ceva cu impact asupra lumii, ceva nou şi folositor”, spune Armand Sullot.

Ultimul său job la Microsoft a fost ca şef la departamentul de transformare, rolul său fiind acela de a gândi în viitor: „Nu la ce este astăzi pe piaţă, ci la ce este posibil să fie mâine sau în 5 ani”.

 

Cum vedea România și cum a descoperit-o

 

Germanul recunoaşte că înainte să ajungă pentru prima oară în România nu avea o imagine deloc bună despre ţara noastră. O vedea ca fiind „mult în urmă”, cu un nivel de infracţionalitate crescut, imagine conturată, spune el, de imigranţii români din Germania. „Unii oameni care pleacă din România nu sunt întotdeauna cei mai buni. Și noi pe aceia îi cunoaștem, de ei ne lovim. Cam asta este imaginea pe care o ai din afară, cea pe care ne-o fac conaționalii noștri. Vara trecută am venit la Braşov, pentru că iubita mea este româncă, și am fost uimit. Oamenii sunt diferiți față de cum îmi imaginam, România e frumoasă, în plină dezvoltare. Românii ar trebui să creadă mai mult în România, pentru că oportunităţile sunt mari aici. Viitorul este aici”, a mai spus Armand Sullot.

 

Vrea să devină ambasador pentru Brașov și să atragă alți străini

 

După 19 ani ca angajat, vizita în România și oportunitățile pe care le-a identificat l-au făcut pe Armand să decidă să plece pe propriul drum, cu Microsoft ca partener de afaceri. „Pe mine nu mă interesează o companie cu sute de angajaţi, pentru mine inovaţia este cheia. Vreau să creez ceva bazat pe cea mai recentă tehnologie, reţele neuronale, robotică, automatizare, nu doar în domeniul tehnicii, ci şi în marketing şi vânzări”, mărturisește investitorul german.

Armand spune că a avut și piedici. Nu i-a fost uşor să demareze o afacere la Braşov, a pierdut cinci luni din cauza birocraţiei, dar asta nu l-a descurajat. Crede că poate fi un bun ambasador pentru Braşov şi pentru România şi vrea să facă un parteneriat cu Universitatea Transilvania în proiecte de cercetare-dezvoltare. Alături de un avocat braşovean, vrea și să creeze o platformă care să ajute la atragerea altor companii străine către România.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*