Economic, Stiri Brasov

Programul Rabla 2019 va fi lansat pe 5 aprilie. În prima fază, 30.000 de rable vor putea fi preschimbate în mașini noi

Programul Rabla intră în cel de-al 15-lea an şi va fi lansat anul acesta pe 5 aprilie, mai târziu cu două luni faţă de anul trecut când a pornit în februarie.  Primul „val” va avea 30.000 de tichete, pentru ca ulterior să fie suplimentat după modelul din 2018 când au ajuns la un total de 50.000 de tichete, cel mai mare din ultimii ani.

“Industria aşteaptă programul Rabla. Anul acesta nu a fost posibil să începem tot în februarie şi vom începe în data de 5 aprilie. Primul val va fi de 30.000 de tichete iar ulterior vom suplimenta, poate chiar la peste 50.000”, a spus Graţiela Gavrilescu, ministrul mediului şi vicepremier în guvernul Dăncilă.

Oficialii Dacia au subliniat anterior că un program de 60.000 de tichete anul acesta ar fi un volum “corect” pentru susţinerea pieţei auto. Local, atât modelele de la Mioveni cât şi Ford EcoSport de la Craiova se încadrează în cerinţele programului.

“O mare parte din poluare vine dinspre traficul rutier, iar programul Rabla are ca destinaţie reducerea poluării şi reprezintă indirect şi un sprijin pentru industria auto. Aşteptăm acum primul automobile electric produs la Craiova sau Mioveni”, a subliniat vicepremierul.

Pe de altă parte, Gabriel Sicoe, preşedintele Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), a subliniat că din cauza eliminării timbrului de mediu în ultimii 2 ani s-au importat în România 1 milion de maşini vechi, din care 79% cu o vechime mai mare de 8 ani, adică maşini care se pot încadra în programul Rabla, 73% sub normele Euro 4 şI 70% diesel, adică exact maşini de care Europa de Vest vrea să “scape”.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*