IT, Stiri Brasov

Gravidele pot primi sfaturi direct pe telefonul mobil, printr-o aplicație lansată de doi tineri anteprenori români

Anul trecut, doi tineri anteprenori români au lansat o aplicație pentru gravide prin care româncele care așteaptă un copil pot obține sfaturi de la medici direct pe telefonul mobil. Ideea de a-și deschide propriul startup medtech în România le-a venit în momentul în care au lucrat în Thailanda pentru o companie multinațională de telemedicină online.

Claudia Munteanu și Daniel Stan, ambii în vârstă de 33 de ani, au urcat aplicația Femyo pe Google Play, în octombrie 2018, având o investiție de 150.000 de dolari. Profitul acestora vine din partea de dezvoltare a aplicației, realizată de o echipă de 14 programatori onlne, freelanceri, investițiile mergând și în marketing-ul online precum reclamele Google Ads și Facebook.

Româncele însărcinate pot discuta cu medicii înrolați în aplicație, cerându-le sfaturi medicale. Ei își stabilesc singuri onorariul, acesta putând varia între 9 lei și 50 de lei sau chiar mai mult, pentru o sesiune de 15 minute. Suma este plătită de către pacientă prin sistemul online Netopia, iar aplicația Femyo oprește un „comision de clinică” de 20% și virează restul de 80% către doctorul respectiv. În momentul de față sunt inrolați 11 medici, cei mai mulți fiind specializați în obstetrică și ginecologie.

De asemenea, publicitatea reprezintă o altă sursă de bani, întrucât diverși furnizori de servicii medicale, precum băncile de celule stem, își fac reclamă pe aplicație. Cei doi doresc să își dezvolte business-ul pe modelul asemănător unor exponenți ai curentului economiei colaborative, ca Uber sau Airbnb.

Claudia și Daniel vor să introduce într-o lună un serviciu de vizite la domiciliu, prin care pacienta poate contacta medicul, iar în cazul în care cei doi decid că este nevoie de o vizită a doctorului la domiciliul acesteia, după o discuție pe chat despre problema de sănătate, ea plătește consultația către Femyo, la final doctorul primind onorariul în cont, de la aplicație.

În viitor, aceștia doresc să extindă aplicația în Marea Britanie, cu o varianță în limba engleză pentru medicii și pacienții britanici. De asemenea, FEmyo va devein o aplicație care să se ocupe de problemele de sănătate ale femeii pe tot parcursul vieții active, nu doar în timpul sarcinii. Deoarece aplicațiile de medicină din lume sunt folosite în proporție de 70% de femei, aceștia nu doresc să extindă serviciile medicale și către bărbați.

Aplicația este disponibilă pentru paciente numai pe telefoanele cu sistem de operare Android, în timp ce doctorii o pot folosi și pe iOS, în cazul în care au un dispozitiv Apple.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*