Economic, Stiri Brasov

Germanii de la Continental, cu o fabrică și la Ghimbav, au investit 240 de milioane de euro în fabricile sale din România

Grupul Continental, cel mai mare producător de componente auto din România, a investit anul trecut 240 de milioane de euro în infrastructură, echipamente şi în tehnologii de vârf, în locaţiile sale din Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi, potrivit unui comunicat de presă transmis de companie. Astfel, investiţiile derulate de Continental în activităţile din România în perioada 1999-2018 se ridică la circa 1,6 miliarde de euro.

Comunităţile în care sunt locaţiile noastre însumează 1 milion de locuitori, o populaţie în creştere ceea ce determină şi o circulaţie mai intensă, iar acest fapt transformă traficul în provocarea majoră a viitorului.(…) Oraşele se pot folosi de tehnologiile dezvoltate de Continental – de exemplu, siguranţa intersectţiilor- pentru a îmbunătăţi traficul, pentru a reduce accidentele şi emisiile CO2’’, a spus dr. Christian von Albrichsfeld, Country Head Continental România.

Pe piaţa locală sunt prezente toate cele 5 divizii Continental, germanii având şapte unităţi de producţie şi patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi. La finalul anului 2018, în centrele de inginerie şi unităţile de producţie din România lucrau peste 20.000 de oameni, din care o treime sunt specializaţi în software şi IT & C, inginerie electrică, mecanică şi de proces. Aceştia lucrează în echipe internaţionale la tendinţele cheie ale industriei automotive conectivitate, conducere autonomă, electromobilitate şi folosesc metode precum inteligenţa artificială, big data etc.

Continental produce la Timişoara senzori şi unităţi de control pentru BMW Seria 7, cea mai avansată din punct de vedere tehnologic limuzină din lume, dar şi pentru Porsche Panamera sau chiar celebrul SUV Bentley Bentayga, care ajunge la peste 300.000 de euro.

Printre sistemele produse sau proiectate de Continental în România se află placa de bază pentru sistemul de control al suspensiei, sistem care permite inclusiv „citirea’’ drumului şi adaptarea suspensiei în funcţie de informaţiile furnizate de hartă cu privire la configuraţia drumului sau sistemul de control al unităţii pentru controlul airbagurilor. Senzorul pentru protecţia pietonilor, care activează capota motorului, cel pentru NFC (near field communication) ce permite conectarea mai rapidă a telefonului mobil la sistemul multimedia al maşinii sau chiar sistemul de senzori ce detectează cu exactitate poziţia cheii în sau lângă automobil.

Pe lângă acestea mai sunt şi senzorii radar pentru sistemul tempomat adaptiv (ce menţine distanţa faţă de automobilul din faţă) şi unitatea de control al cutiei de transfer pentru modelele cu tracţiune integrală. Continental produce anual în fabricile sale din România peste 150 de milioane de unităţi destinate industriei auto. Soluţiile şi produsele Continental contribuie la conducerea automatăşi la mobilitatea în siguranţă pe şosea. Continental a înregistrat în 2017 o creştere a businessului în România de cel puţin 15%, depăşind 3 miliarde de euro. Pentru 2019, Continental şi-a bugetat investiţii de peste 180 de milioane de euro, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*