Social, Stiri Brasov

Doar brașovenii cu dările plătite la zi primesc tichete de 1.500 de lei pentru nou-născuți. Cererile se pot depune începând de luni

Direcția de Asistență Socială Brașov anunță că primește cerererile pentru acordarea tichetelor valorice în valoare de 1.500 de lei, în cadrul proiectului „Trusou nou-născut”. Cererile și actele doveditoare semnate și datate se pot depune începând de luni, 18 martie 2019, fie la sediul Direcției de Asistență Socială Brașov, strada Panselelor nr 23 (program: luni, marți, miercuri și vineri 08.30-15.30 și joi 08.30-17.00), fie prin corespondență poștală, fie prin e-mai, la adresa: dasbv@dasbv.ro, în format scanat.

În baza Hotărârii de Consiliu Local nr. 664/2018, republicată, persoanele îndreptățite să beneficieze de tichetele valorice pentru nou născut trebuie îndeplinească cumulativ următoarele condiții:

  1. Cel puțin unul dintre părinți (sau părintele singur) să aibă domiciliul stabil pe raza Municipiului Brașov de cel puțin 1 an înainte de data nașterii copilului;
  2. Nașterea copilului este înregistrată la o maternitate din cadrul unităților sanitare, publice sau private, cu paturi de pe raza Municipiul Brașov;
  3. Solicitantul nu are datorii neeșalonate față de bugetul local.

 

Acte necesare sunt:

  • Cerere tipizată;
  • Actul de identitate al solicitantului ( copie și originalul pentru verificarea conformității);
  • Actul de identitate al celuilalt părinte (copie și originalul pentru verificarea conformității);
  • certificatul de naștere a copilului (copie și originalul pentru verificarea conformității);

Actele menționate mai sus sunt obligatorii, neprezentarea unuia dintre acestea conducând la imposibilitatea acordării tichetelor sociale.

 

Tichetele valorice în valoare de 1.500 lei se vor distribui după aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2019, pentru copiii născuți de la 1 ianuarie 2019 și până la data data implementării proiectului prin acordare de produse. Precizăm că potrivit hotărârii de consiliu local, programul constă în acordarea unui pachet de produse, iar acordarea tichetelor este o excepție, având în vedere faptul că bugetul local, din care se finanțează această cheltuială, nu poate fi aprobat înaintea bugetului național, care a fost promulgat abia astăzi. Consiliul Local are un termen de 45 de zile să aprobe bugetul Brașovului.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*