Social, Stiri Brasov

#șîeu Președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea, protestează pe 15 martie. „De 15 ani s-au făcut exproprierile pentru autostradă. Gata, ne-am săturat!”

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, se alătură protestului pentru autostrăzi #șîeu. „Eu, personal, voi protesta. Nu le-am impus asta colegilor mei din Consiliul Județean, dar cine va dori să o facă este liber să protesteze. Eu am discutat cu primarii liberali din județ și se pare că și ei susțin acest protest. Au trecut 15 ani de când am ajuns primar în Râșnov, iar atunci au început guvernanții să facă exprorieri pentru realizarea autostrăzii. De atunci nu au făcut nimic”, spune Veștea.

Acesta spune că propusese realizarea unei străzi de mare viteză și pe Vale Doftanei, iar Ioan Rus, care a fost ministru al Transporturilor, i-a confirmat lui Veștea că acest proiect există, iar prețul punerii sale în execuție ar fi de 90 de milioane de euro. „Ne-am săturat. de 15 ani tot așteptăm autostrada asta. Cred că e normal să protestăm, iar alături de noi pot veni și primari din PSD sau din alte zone politice, nu ne deranjează”, a mai explicat sursa citată.

Totodată, Veștea a explicat că anul trecut a fost invitat la Palatul Victoria de Guvernul Tudose pentru prezentarea proiectului autostrăzii în parteneriat cu Banca Mondială. „Doamna Veorica a zis că e mai bine să o facă priojn parteneriat public-privat. Nu s-a făcut nimic prin PPP până acum, dar doamna Veorica s-a gândit ea că e bine să înceapă cu proiectul acesta. Nici nu se știe dacă pot fi aplicabile normele în domeniu, dar ea vrea să facă autostrada asta așa…”, a conchis sursa citată.

Reamintim că și primarul George Scripcaru a declarat că se solidarizează cu protestul #șîeu inițiat de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi. În data de 15 martie, la ora 15:00, va avea loc inaugurarea primului și singurului metru de autostradă din regiunea Moldovei, inițiatorul anunțând că va adopta o formă inedită de protest pentru a transmite mesajul sau către autorități și către cetățeni. Astfel, la ora inaugurării, va suspenda timp de 15 minute activitatea în toate afacerile pe care le administrează. Acestea includ o rețea de 40 de restaurante, un hotel, centru de conferințe, sală de fitness, cafenea și un centru SPA.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*